Hirdetés
3x3

Csoportgyőztesként negyeddöntős a magyar válogatott Bordeaux-ban

Románia - Magyarország 10-14

FIBA 3x3 Women's Series
Bordeaux

Románia: Bianca Fota 4, Teodora Manea 3, Anamaria Vîrjoghe 3, Sonia Cazacu.

Magyarország: Papp Dia 6, Tóth Franka 3, Böröndy Vivi 3, Révész Luca 2.

Hirdetés

A Bordeaux-ban zajló FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Böröndy Vivi, Papp Dia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású magyar válogatott 14-10-re legyőzte Romániát és így csoportgyőztesként jutott a negyeddöntőbe.

Tóth Franka és Papp Dia találatával a mieink kerültek előnybe a mérkőzés legelején. Büntetőből szépített Románia, de Papp Dia remek betörése és Révész Luca duplája 5-1-es előnyhöz juttatta csapatunkat. Amikor pedig Papp Dia mesteri gólpasszából Tóth Franka betalált, már 6-1 állt az eredményjelzőn. Nem telt el két perc a találkozóból, amikor Böröndy Vivi a 7. pontunkat is megszerezte.

A következő találat Papp Dia nevéhez fűződött, amivel már 8-1-re mentünk. A román válogatott 1+1-es helyzetből szépített. Az első megszakítás előtt még mezőnyből is betaláltak, de a 8-4-es állás, amiről a kisebb pihenő eljött, így is több, mint biztató volt. Visszatérve tovább tartott riválisunk felzárkózása. Amikor 8-5-re visszajöttek, már közel két perce nem találtak be a magyar lányok.

A hosszabb kosárcsendet Papp Dia törte meg. A mérkőzés feléhez érkezve így 9-5-re vezettünk. A 10. pontunkat Böröndy Vivi szerezte duplából és ez azt jelentette, hogy matematikailag is továbbjutó volt csapatunk. Román siker esetén sem lehettünk volna másodiknál rosszabbak a hármas körbeverésben.

A nagy cél azonban a győzelem volt és azzal együtt a csoportelsőség, amivel elkerülhettük a világbajnok franciákat a negyeddöntőben. Az utolsó három percbe érkezve 10-8-ra felzárkózott riválisunk, de Papp Dia duplája és kiváló betörésből elért pontja 13-8-ra alakította az eredményt. Ezt követően Böröndy Vivi állt a csapat élére egy extra gólpasszal Tóth Frankának és egy labdaszerzéssel.

Kézben tartotta az irányítást a csapatunk, de ez a 4-5 pontos különbség maximális éberséget követelt meg a végjátékban. Főleg úgy, hogy itt minden pont számít. Az utolsó percben 14-10 után már egyik gárda sem talált be. Csapatunk mindkét csoportmérkőzését megnyerte és első helyről fordul a negyeddöntőbe, így a D-csoport második helyezettje Ausztria válogatottja vagy a Bordeaux Ballistik együttese lesz a rivális csütörtökön 19 óra 50 perctől.

Hirdetés