Hirdetés
3x3

Csoportgyőztesként Németországgal negyeddöntőzik a magyar válogatott Párizsban:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken az “A” és a “C” csoport mérkőzéseit rendezték a 3×3-as Európa-bajnokságon Párizsban. A magyar válogatott Belgiumot és Romániát is legyőzte, így veretlenül nyerte a C-csoportot.

Belgiumot hosszabbítást követően 16-14-re múlta felül a Bach Boglárka, Medgyessy Dóra, Papp Dia és Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott. A mieink öt ponttal is vezettek az összecsapáson, de 14-14-nél egyenlített Belgium. Jöhetett a ráadás, ahol Medgyessy Dóra duplája döntötte el a győztes kilétét.

Mivel Románia is legyőzte Belgiumot, így az esti mérkőzésnek a csoportgyőzelem volt a tétje. Ezzel pedig az, hogy ki kerüli el a házigazda Franciaországot. A mieink drámai csatában 13-12-re verték Romániát. Sokáig fölényben játszott a román együttes. Végül a hajrában 12-7 után fordítottak a magyar lányok. A győztes találatot az utolsó másodpercekben Papp Dia szerezte.

Az A-csoportban Franciaország remek teljesítménnyel mutatkozott be. Izraelt 22-10-re, Németországot 21-12-re verték. A nap utolsó női találkozóján Németország és Izrael ki-ki meccset vívott a második továbbjutó helyért. Végül a németek 19-14-es sikert arattak.

Az “A” és a “C” csoport alkotta ágon vasárnap 14 óra 40 perctől Magyarország – Németország negyeddöntőt rendeznek, majd 16 óra 5 perctől Franciaország és Románia mérkőzik.

Eredmények

A-csoport

Franciaország – Izrael 22-10
Franciaország – Németország 21-12
Németország – Izrael 19-14

C-csoport

Románia – Belgium 17-14
Magyarország – Belgium 16-14 h.u.
Románia – Magyarország 12-13

Hirdetés