Hirdetés
Archivum

Csoportja harmadik helyén zárt az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott csoportja harmadik helyén zárt a 2019-es U18-as 3×3-as Világbajnokságon. A lányok nagyot küzdöttek egész héten, az utolsó csoportmeccsükön a torna legnagyobb favoritjával USA-val szemben 21-3-ra maradtak alul.

A reggeli Új-Zéland elleni vereséggel eldõlt, hogy a csoportból USA mögött Új-Zéland lép tovább második helyen. Az aranyérem legnagyobb esélyese ellen Varga Eszter találatával a mieink szereztek vezetést. Másfél perc telt el, amikor egyenlített 1-1-nél USA, majd gyorsan növelték elõnyüket. Gyors, sok mezõnykísérletet hozó találkozó kerekedett. Jó felfogásban, ügyesen védekezve bátran játszottak a magyar lányok. Az elsõ játékmegszakításnál 5-1-re mentek az amerikaiak. Visszatérést követõen követõen pedig a mérkõzés feléig 10-1-es vezetést épített fel riválisunk.

A második öt percet Szerencsés Tamara szépen betörése után elért találata indította. A második játékmegszakításhoz négy perccel a vége elõtt 13-2-rõl érkeztünk. A folytatásban egyre jobban kidomborodott USA fizikális fölénye a keményedõ összecsapáson. Másfél perccel a vége elõtt Dénes Anna szerezte 3. pontunkat. A találkozót lezáró találatot pedig 57 másodperccel a vége elõtt érte el USA. A 21-3-es vereség azt jelenti, hogy a Dénes Anna, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter összeállítású válogatottunk csoportja harmadik helyén zárt a negyeddöntõbe jutó két rivális USA és Új-Zéland mögött a 2019-es U18-as 3×3-as Világbajnokságon. Köszönjük az egész hetes szereplést!

Eredmény
USA – Magyarország 21-3

A B-csoport végeredménye

Hirdetés