Hirdetés
Archivum

Csoportja második helyén zárt a magyar válogatott Debrecenben:

:

Hirdetés

Szombaton este a magyar válogatott 14-11-re alulmaradt Oroszországgal szemben az U18-as 3×3-as Európa-bajnokságon a D-csoport záró mérkõzésén. A mieink ezzel a trió második helyén végeztek és vasárnap 16 óra 35 perctõl Belgiummal mérkõznek a negyeddöntõben a debreceni kontinenstornán.

Úgy érkezett el a D-csoport záró találkozója, hogy Magyarország és Oroszország is legyõzte Litvániát. Ez azt jelentette, hogy mindkét csapat bejutott a legjobb nyolc közé. A tét a csoport elsõ helye volt. Telt háznyi közönség elõtt vette kezdetét a rangadó, melyen a tavalyi döntõ párosítása ismétlõdött meg. Ezt az orosz csapatot Szolnokon láthattuk a selejtezõn és ezúttal is hasonlóan domináns játékot mutattak. Már a találkozó elején 1-1 után igyekeztek magukhoz ragadni a vezetést. Az elsõ játékmegszakításhoz érkezve 6-1-re vezettek.

A rövid pihenõt követõen az oroszok szerezték az elsõ pontot, de 7-1 után Tóth Orsolya és Révész Boróka révén 7-4-re visszajöttünk. A mérkõzés középsõ szakaszát kifejezetten kiegyenlített fizikális játék jellemezte. A második megszakításig 8-6-ra felkapaszkodtunk, miközben Budácsik Dorottya is feliratkozott a pontszerzõk közé. A folytatásban Budácsik büntetõjével 8-7-re megközelítettük riválisunkat. Volt labdája a magyar csapatnak az egyenlítéshez, de a kihagyott helyzetek és büntetõk megbosszulták magukat. Az oroszok ugyanis újra elléptek három ponttal.

Az utolsó két percbe érve 13-10 után még nyílt lehetõség szorossá tenni a meccset, hiszen két büntetõvel és utána labdabirtoklással jöttünk. Ezekbõl azonban nem született pont. A végjátékban ráadásul két triplakísérlet is a gyûrûbõl perdült ki. Így végül 14-11-es orosz siker született, ami összességében megfelelt a játék képének. Ez azt jelenti, hogy a D-csoport második helyén zártak a magyar lányok és így a B-csoportot megnyerõ Belgiummal negyeddöntõznek vasárnap a mieink.

Eredmény
Magyarország – Oroszország 11-14

Hirdetés