Hirdetés
Archivum

Csoportja második helyét szerezte meg a magyar válogatott Udinében:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult a csoportkör az Udinében zajló U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A magyar válogatott az utolsó fordulóban 71-59-re alulmaradt Lettországgal szemben, így a B-csoport második helyét szerezte meg. A szerdai nyocladdöntõben az A-csoport harmadik helyezettje lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatottból a vasárnapi találkozón sérülést szenvedõ játékosok közül Tóth Franka nem lépett pályára, Révész Boróka viszont tudta vállalni a játékot. Kiválóan kezdtünk, két és fél perc telt el, amikor Mányoky Réka triplája után 7-0-ra vezettek a mieink. A folytatásban gyorsan egyenlített a fizikális fölényben lévõ lett gárda, így 7-7-nél már Völgyi Péter idõkérése miatt állt a játék. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 16-13-ra mentek a lettek. A második etapban sem változott a játék képe. Riválisunk járt elõrébb. Nagyot küzdött a magyar csapat, de 24-23 után el tudott lépni ellenfelünk. Az elõnyük a 7 egységet is elérte. A félidõt az ekkor már 15 pontnál járó Angyal Barbara duplája zárta, így alakult ki a 32-27-es eredmény. Nagy különbségrõl a statisztika nem árulkodott, a lepattanókban vezettek a lettek, akiknek emellett lényegesen kevesebb faultjuk volt.

A harmadik negyedben valamivel nagyobb fölénybe kerültek a lettek, amikor 35-30 után egy 8-1-s sorozatot mutattak be. Extra dobóforma jellemezte riválisunkat, akik a 11 mezõnykísérletükbõl 7-et értékesítettek ebben a szakaszban. A különbség 7-9 egység között állt be. Ennek az volt a jelentõsége, hogy egy 7 pontos vereség a szempontunkból még a magyar válogatott csoportgyõzelmét jelentette volna. Az egyre keményebbé váló találkozón 54-45-rõl futottak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. A záró szakasz elején nem telt el két perc és 61-47-re léptek el a lettek. A különbség tartósan 10 pont felett alakult. Ekkor már reális gyõzelmi esélyek a játék képe alapján nem mutatkoztak, de a differenciának nagy jelentõsége volt. A letámadást többször is eredményesen alkalmazó válogatottunk 65-49 után Angyal Barbara 20. pontját jelentõ triplával kezdte meg a felzárkózást. Végül 10 pontra sikerült megközelíteni a riválisunkat. Az utolsó percben 69-59-nél idõt kértek a lettek, akik ezt követõen már nem engedték ki a kezükbõl az elõnyüket.

A magyar válogatott a 71-59-es vereséggel a B-csoport második helyén zárt és a szerdai nyolcaddöntõben az A-csoport harmadikjával mérkõzik a nyolc közé jutásért.

Eredmény

Lettország – Magyarország 71-59 (16-13, 16-14, 22-18, 17-14)

Statisztika

Hirdetés