Hirdetés
Archivum

Csoportmásodik a 3×3-as válogatott Voironban:

:

Hirdetés

Csütörtökön a kora esti órákban lezárult a Voironban zajló 3×3-as torna csoportköre. A magyar válogatott két gyõzelem után utolsó mérkõzésén alulmaradt Kínával szemben, így csoportja második helyén zárt.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

A két veretlen gárda mérkõzött a torna C-csoportjában. A magyar válogatott remek teljesítménnyel Hollandiát 22-10-re gyõzte le, míg Franciaország U23-as válogatottját hosszabbítás után verte. A kínaiak eközben a hollandokat 20-12-re, a franciákat pedig 15-12-re múlták felül.

Jöhetett tehát a csoportdöntõ, mely a várakozásoknak megfelelõen kiélezett csatát hozott. A kínaiak egy 195 cm extra fizikumú centerrel és három jó kezû dobóval érkeztek. A mérkõzés második felében inkább az ázsiai gárda akarata érvényesült, így végül 18-14-es gyõzelmet arattak.

A magyar válogatott remek benyomást tett Voironban az elsõ napon. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel zárt. Csütörtökön a legjobb nyolc közé jutásért Fehéroroszország lesz a rivális.

Hirdetés