Hirdetés
Archivum

Csoportmásodikként negyeddöntõs a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Lezárult az elsõ játéknap a 3×3-as Európa-bajnokságon Amszterdamban. A magyar válogatott az A-csoport második helyén végzett és Franciaországgal vív negyeddöntõt vasárnap délután 15 óra 15 perctõl.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Miután a magyar válogatott 18-6-ra legyõzte Romániát és 14-10-es vereséget szenvedett Svájctól, a pénteki játéknap utolsó mérkõzését kellett figyelnünk. Ezen Svájc 19-15-re legyõzte Romániát és ezzel veretlenül megnyerte az A-csoport. A magyar válogatott a második helyen zárt és így továbbjutott a negyeddöntõbe.

Vasárnap a D-csoport gyõztese érkezik ellenfélként. Azt a hármast Franciaország nyerte, akik 19-13-ra verték Írországot és 13-11-re Hollandiát. A csoport második helyére a házigazda hollandok futottak be, miután 17-7-es gyõzelmet arattak Írország felett.

A negyeddöntõben vasárnap 13 órától Svájc – Hollandia, majd 15 óra 15 perckor Franciaország – Magyarország mérkõzéseket rendeznek. A szombati játéknapon a „B” és a „C” csoport csapatai lépnek pályára. A másik ágon a párosítások akkor derülnek ki.

Az elsõ nap egyéni statisztikáit nézve az is elmondható, hogy 13 ponttal Bozóki Bettina az elsõ játéknap legeredményesebb nõi játékosa.

Az “A” és a “D” csoport végeredménye

Ágrajz

Hirdetés