Hirdetés
Európa

Csoportrangadók napja az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán hét találkozót rendeznek a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A Sopron Basket és a Lyon összecsapását már felvezettük, most következzen a további program áttekintése.

Az A-csoportban jön az UMMC Jekatyerinburg és az USK Praha csúcsrangadója. A mezőny két legjobb mutatóval rendelkező alakulata találkozik, melyek az eddig mutatott forma alapján talán most egy kicsit kiemelkednek a 16 gárda közül. Miguel Mendez és Natalia Hejkova is elmondta, hogy – bármilyen eredmény is születik – nem szabad abból tavaszra messzemenő következtetést levonni. Ettől függetlenül komoly erőfelmérő jön. A prágaiaknak egy visszajelzés lesz, hogy mennyire versenyképesek a címvédővel, miután ősszel 74-67-re kikaptak otthon. A Jekatyerinburgnak pedig minőségi alkalom Alba Torrens további beépítésére, miután az eddigi két meccsén látszódott, hogy még meg kell találni a helyét.

Fotó: uskbasket.cz

Magyar szempontból természetesen Yvonne Turnerék szereplésére is fel kell hívni a figyelmet. A Nagyezsda Orenburg ugyanis a Reyer Venezia otthonában lép pályára. Óriási a tét az oroszok szempontjából. Abban az esetben, ha érvényesítik a papírformát Olaszországban, akkor nagy lépést tesznek a negyeddöntő felé. Ebben bízik a Bourges is, mely a hétvégi bajnoki csúcsrangadón elért sikere után a Castors Braine ellen készül hazai sikerre. A Lyon legyőzése és Ana Dabovic visszatérése komoly erőt adhat a francia csapatnak a hiányos felállású és az Orenburg ellen múlt héten igencsak keveset mutató riválisa ellen. A TTT Riga és a Cukurova összecsapása során két 2/8-as mutatóval álló alakulat találkozik. A győztesnek még marad esélye az Európa Kupás folytatásra. Tekintve, hogy a törökök elengedték az Euroligát, erre a letteknek lehet nagyobb motivációjuk.

A B-csoportban rendezik a Sopron és a Lyon találkozóját. A Fenerbahce és a Dinamo Kurszk csatája a szezon előtt kiemelt csúcsrangadó lett volna. Ezúttal a nyolcast vezető Fenerbahce-nak kötelező lenne a győzelem a mindössze négy sikert jegyző és a téli vérfrissítés ellenére is igen mérsékelt formát mutató orosz alakulat ellen. Ettől függetlenül a Kurszk egy meccsen klasszis játékosai miatt bárkire veszélyes lehet. Zárásul jön a Lattes Montpellier és a Famila Schio összecsapása. A második fogadja a harmadikat. A franciák nagyon jó pozícióban vannak, de nagy kérdés, hogy Stephanie Mavunga kiválására miként reagálnak. A Schio múlt héten csúnyán kikapott Lyon-ban. Eddig szépen meneteltek és biztosak lehetünk benne, hogy Pierre Vincent igyekszik kijavítani a múlt heti pofonhoz vezető hibákat. Leonor Rodriguez beépítésére is volt idő az elmúlt napokban.

Menetrend

A-csoport

15:00 UMMC Jekatyerinburg – USK Praha
18:00 TTT Riga – Çukurova Basketbol
19:30 Reyer Venezia – Nagyezsda Orenburg
20:00 Tango Bourges Basket – Mithra Castors Braine

B-csoport

17:30 Fenerbahçe – Dinamo Kurszk
18:00 Sopron Basket – LDLC ASVEL Féminin
20:00 Basket Lattes Montpellier – Famila Basket Schio

Hirdetés