Hirdetés
Archivum

Csoportriválisaink vívták az U18-as 3×3-as VB-döntõt, USA nyert:

:

Hirdetés

Pénteken lezárult Ulánbátorban az U18-as 3×3-as Világbajnokság. A döntõt két korábbi csoportiválisunk vívta, USA 19-13-ra verte Új-Zélandot.

Az Egyesült Államok válogatottja az egész héten veretlenül menetelve ért fel a csúcsra. Az egyenes kieséses szakasz kezdetén a negyeddöntõben Indonéziát 16-10-re múlták felül. Velük azonos ágon Franciaország 16-9-re verte Mexikót. Ezzel összejött a legjobban várt elõdöntõ az elõzetesen két legerõsebbnek tartott válogatott között.

A másik ágon Kína a papírformának megfelelõen 21-12-re legyõzte Fülöp-szigeteket. Új-Zéland pedig óriási csatában 14-12-re Japánt. A nap egyik legérdekesebb találkozója volt. Itt tehát Kína – Új-Zéland elõdöntõre került sor.

A fináléba kerülésért Új-Zéland meglepte Kínát, egy pontgazdag meccsre került sor és 21-15-ös gyõzelmet arattak. A másik ágon USA és a Franciaország között elmaradt a kiélezett küzdelem. Meglepõen hamar érvényesítette fölényét a mezõnybõl kiemelkedõ amerikai csapat. 21-11-es diadallal kerültek a döntõben.

A bronzmeccsen Kína és Franciaország között két kifejezetten motivált gárda magas hõfokú derbijét követhettük. Végül 15-13-as francia siker született.

A döntõ elõtt mindenki érdekesen várta, hogy a keddi egyoldalú csoportmeccs után ezúttal Új-Zéland jobban megszorongatja-e USA-t. Megtette, de végül 19-13-as sikerrel hódította el az aranyérmet az amerikai válogatott.

Az eredményhirdetés során az egyéni díjakat is kiosztották. Az MVP Hailey Van Lith (USA) lett, míg az All-Star csapatba mellé Rickea Jackson (USA) és Charlisse Leger-Walker (Új-Zéland) került.

Hirdetés