Hirdetés
Archivum

Csoportriválisunk Szlovénia 15 fõs keretet hirdetett:

:

Hirdetés

Pénteken kezdi a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra csoportriválisunk, Szlovénia. A szakmai stábjuk és Nika Baric csapatkapitány minap tartott sajtótájékoztatót, melyen 15 fõs keretet hirdettek.

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si

A szlovén válogatottnál az Európa-bajnoki selejtezõkön látott felálláshoz képest nagy változások nem lesznek. Az elõzetesen kiszemelt játékosok közül hárman nem tudták vállalni a válogatott szereplést. Tina Trebec Franciaországban a bajnoki rájátszásban súlyosan megsérült. Az egész nyarat ki kell hagynia. Rebeka Abramoviè úgy határozott, hogy elsõsorban civil életére koncentrál a jövõben, míg Larisa Ocvirk visszavonult a válogatottságtól – mondta el Damir Grgic szövetségi kapitány a ljubljanai sajtóeseményen.

A szlovénok legismertebb játékosai, az UMMC Jekatyerinburgot erõsítõ – bár onnan a hírek szerint nyáron távozó – Nika Baric és az USK Praha irányítója Teja Oblak természetesen ott lesznek a kontinenstornán. A honosítottjuk továbbra is az erõs fizikális adottságokkal rendelkezõ amerikai center Shante Marie Evans. Érdemes még kiemelni, hogy a selejtezõkön remekül teljesítõ és a Famila Schio-val olasz bajnoki címet szerzõ Eva Lisec szintén rendelkezésre áll. Ugyanúgy, ahogy a rendkívül tehetséges generációjuk, a 2017-es U20-as Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatuk több tagja, akikre már egyértelmûen a jövõt szeretnék alapozni.

Az Európa-bajnokságot megelõzõ 35 napos összetartás során a szlovénok nyolc felkészülési mérkõzést terveznek, melybõl ötöt hazai környezetben vívnak meg. Az Európa-bajnokságon Szlovénia a csoportriválisunk lesz Törökország és Olaszország mellett. Nis városában a nyitó napon, tehát június 27-én 16 órától mérkõzünk a csapatukkal.

A szlovén válogatott 15 fõs bõ kerete: Nika Bariè, Tina Cvijanoviè, Merisa Dautoviæ, Shante Marie Evans, Zala Fri¹kovec, Teja Gor¹iè, Tina Jakovina, Gala Kram¾ar, Aleksandra Kro¹elj, Eva Lisec, Sara Meden, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik és Maru¹a Senièar.
 

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si

Hirdetés