Hirdetés
Archivum

Csúcsmeccs Törökországban és Franciaországban:

:

Hirdetés

A hétvégén minden jelentõs európai bajnokságban teljes fordulót rendeznek. Törökországban és Franciaországban kifejezett csúcsmeccsel indul az év.

Törökországban összecsap a veretlenül listavezetõ Cukorova és a címvédõ Fenerbahce. Két brutálisan erõs keret találkozik. A Cukorovához immár Chelsea Gray és Kelsey Bone is megérkezett. Eddig domináltak, de ezek után túlzás nélkül a bajnoki cím legnagyobb várományosainak tûnnek. Hogy ez valóban így van-e, arra részben választ kaphatunk a Fener elleni rangadón. A címvédõ biztosan nem adja könnyen a trónját, ráadásul rutinban, szerkezetben nagy különbség nincs a felek között. Hazai magban és külsõ sorban a Cukorova tûnik ponterõsebbnek, magas posztokon és ha lehet így fogalmazni, összeszokottságban, rutinban a Fenerbahce jár elõrébb. Verameyenka mellé az utóbbi meccseken ponterõben Plum és Hartley is felnõtt. A kontinensen a hétvége meccse lehet ez a párosítás. Törökországban ezen felül a többi élcsapatra kötelezõ gyõzelmek várnak. A Hatay a Kayseri, a Botas a Bodrum, míg a Besiktas az Adana otthonában lép pályára.

Franciaországban hasonlóan nagy rangadó jön, miután a címvédõ Bourges és az elsõszámú trónkövetelõnek tekinthetõ Lattes Montpellier méri össze az erejét. A Bourges 9 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel fordult a téli szünetre, míg a Montpellier 8/2-es mutatóval. A két csapat idén még nem találkozott, így mindegyik oldal számára komoly erõfelmérõ és hasznos visszajelzés lesz ez a csata. A Bourges az Euroligában menetel kiváló teljesítménnyel, 5 gyõzelem és 2 vereség a mérlegük. A kiemelkedõ Jekatyerinburg, USK Praha kettõs mögött remekül tartják a lépést. A Montpellier pedig még nem talált legyõzõre az Európa Kupában. A minõségi légiósok mellett nem kevesebb, mint kilenc francia válogatott játékos pályára lépése várható a két oldalon. Az Euroliga csapatok közül a Sopronba érkezõ Carolo Basket a Nantes alakulatát fogadja, míg a Villeneuve d’Ascq a Basket Landes vendége lesz. Eközben a téli szünet elõtt botló Lyon-nak kötelezõ a gyõzelem a Roche Vendée ellen.

A topligák további menetrendjét nézve Oroszországgal folytatjuk körképünket. Itt az UMMC Jekatyerinburg a Noginszk gárdáját látja vendégül. A Dinamo Kurszk a Dinamo Moszkvát fogadja, míg a Nagyeszda Orenburg Novoszibirszkbe látogat. Mondegyik pályán az Euroliga gárda a favorit. Spanyolországban a Salamanca és az egyre jobban összeálló Valencia csatája érdekes lehet. A Girona a Mann Filter Casablanca ellen nem hibázhat. A Gernika már pénteken kora este hozta a kötelezõt a Femeni Sant Adria ellen, míg az IDK Gipuzkoának a Bembibrét kell legyõznie, hogy tartsa a lépést az élbollyal. Olaszországban a listavezetõ Reyer Venezia a Broni, míg az üldözõje, a címvédõ Famila Schio a Battipaglia ellen gyarapíthatja gyõzelmei számát. Nagy kérdés, hogy a meglepetéscsapatnak számító Broni mit tud majd a velenceiek ellen. A hétvége rangadója a Serie A-ban a Fila San Martino di Lupari – Dike Basket Napoli csata lesz.

Csehországban az USK Praha két üldözõje, a KP Brno és a Nymburk vív bajnoki rangadót. Az USK Praha eközben újabb nagy arányú gyõzelemre készülhet, ezúttal a Slovanka MB ellen. Lengyelországban az Artego Bydgoszcz – CCC Polkowice rangadó alapozza meg a 2019-es esztendõt. Szlovákiában az ©BK ©amorín – Pie¹»anské Èajky találkozó lehet érdekesebb. Romániában pedig a Szatmárnémeti – Brassó rangadó érdemel kiemelést.

Hirdetés