Hirdetés
Archivum

Csúcsrangadó a török elõdöntõkben:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdnek az elõdöntõ párharcok Törökországban. A fináléba kerülésért a YDÜ és a Besiktas, illetve a Fenerbehce és a Galatasaray küzd. A párharcok az egyik fél harmadik gyõzelméig tartanak.

Az alapszakaszgyõztes és Vajda Anna, illetve Courtney Vandersloot révén erõs magyar kötõdéssel bíró Yakin Dogu Üniversitesi számára nagy esélyt tartogat az elõdöntõ. Az ellenfelük a Besiktas, mely azt az AGÜ-t ejtette ki, akikkel a YDÜ a Török Kupában és az Európa Kupában is csatázott a fináléban. A Besiktas-tól ez az elõdöntõ egy nagy eredmény, mivel a keretük minõsége elmarad a másik három elõdöntõsétõl. Három klasszis játékosra építenek, õk a Zellous, Harding, Porovanovic trió, de mellettük igazán erõs hazai magjuk vagy éppen jó kiegészítõ embereik nincsenek. A YDÜ a török mezõny egyik legerõsebb és legjobb szerkezetû csapata. Az EK-mentelés óda volt idõ regenerálódni és felkészülni az utolsó hetek erõltetett menetelésére.

A Fenerbahce és a Galatasaray rivalizálása alapjaiban határozza meg a török nõi kosárlabdát. Ez még akkor is igaz, ha az utóbbi 15-18 hónapban nem említhetõek egy lapon a két gigaklub nõi kosaras szakosztályának anyagi lehetõségei. A Fener lényegesen erõseb kerettel dolgozik, különösen amióta Candica Parker is befutott, az orosz sztárcsapatok szintjére léptek fel. Ettõl függetlenül ilyen felfokozott rivalizálásban bármi benne van. Az alapszakaszban például mindkét csapat hazai pályán kiütötte õsi riválisát. A Fener 77-55-re verte a Galatát, majd április elején a Galata 89-73-ra a Fener-t. Bár minden arról szól, hogy a profi sportba egyre kisebb a jelentõsége a hazai pályának, ez erre a párharcra nem igaz. A foci ultrákkal megtöltött lelátók elõtt nem könnyû játszani. Ebbõl a szempontból óriási fegyvertény a pályaelõny, amely a Fenerbahce mellett szól. Fizikális párharca készülnek a felek az angol nyelvû nyilatkozatok szerint. Döntõ lesz, hogy a Fener keretében több a meccsek eldöntésére képes rutinos klasszis. Meglepetés lenne a Galatasaray sikere.

Hirdetés