Hirdetés
Archivum

Csúcsrangadó Olaszországban:

:

Hirdetés

Alig zárult le az Euroliga 11. játékhete és az Európa Kupa rájátszás második köre, máris itt a hétvége és jönnek az újabb bajnoki fordulók szerte a kontinensen. Rövid áttekintés.

Ezúttal Oroszországban és Törökországban igazán kiemelt rangadó nem lesz. Az orosz élvonalban a Jekatyerinburg a Szpartak Moszkva, a Dinamo Kurszk a Szpartak Noginszk, míg a Nagyezsda Orenburg a Dinamo Moszkva ellen toronymagas esélyes. Törökországban a veretlen listavezetõ Cukorovának lehetnek ugyan nehezebb percei a Galatasaray ellen, de meglepetés lenne, ha most szakadna meg a nagy sorozatuk. A Fenerbahce-nak a Bodrum ellen kötelezõ a siker. Krivacevic Tijana csapata a Botas pedig szintén favorit a Kayseri ellen. Igaz, idegenben mindig figyelni kell.

Spanyolországban a listavezetõ Girona a Cadi Le Seu ellen élhet át nehezebb perceket lábában a hétközi Európa Kupa meccsel. A Salamanca esélyes az Araski ellen. Még úgy is, hogy Binta Drammeh érkezésével érezhetõen ponterõsebb lett az Araski. A Gernika a Quesos El Pastor ellen nem hibázhat. Olaszországban a Reyer Venezia fogadja a Famila Schio-t bajnoki csúcsrangadón. Óriási meccsre van kilátás, hiszen jó eséllyel tavasszal a bajnoki címért is ez a két gárda fog küzdeni. Õsszel a Reyer simán verte a címvédõt és az eddig mutatott forma alapján most is esélyes. Ugyanakkor mindkét olasz élcsapat igencsak hullámzó szezont fut váratlan nemzetközi vereségekkel. Eközben a Ragusának is nehezebb hétvégéje lesz, miután a Luccához látogatnak.

Franciaországban Basket Landes – Tarbes, Chartres – Bourges, Lyon – Villeneuve d’Ascq és Carolo Basket – Roche Vendée párosításokkal a helyi kupa negyeddöntõit rendezik. Ehhez a részletes beharangozónk ITT olvasható. Lengyelországban a címvédõ CCC Polkowice és a Poznan csatája, illetve a Gorzow – Gdynia párosítás lehet érdekesebb. Csehországban az USK Praha és a KP Brno is a kötelezõ gyõzelem megszerzésére készül. Romániában a Szatmárnémeti és a címvédõ Sepsiszentgyörgy presztízsrangadója tartja lázban a szurkolókat. A felsõház elsõ két helyezettje találkozik. Szlovákiában pedig a felsõházban ezúttal Kassa – Somorja és Pöstyén – Rózsahegy párosításban mérkõznek a felek.

Hirdetés