Hirdetés
Archivum

Csúcsrangadóval jönnek a Francia Kupa nyolcaddöntõi:

:

Hirdetés

A héten rendezik Franciaországban a helyi kupasorozat nyolcaddöntõit. Lattes Montpellier – Lyon csúcsrangadóra kerül sor.

Fotó: FFBB.com

Fotó: FFBB.com 

Mozgalmas idõszak következik Franciaországban, hiszen kedden és szerdán még a téli szünetet megelõzõen lejátsszák a helyi kupasorozat nyolcaddöntõ párharcait. A három kiemelt Euroligás gárda (Bourges, Carolo Basket, Villeneuve d’Ascq) mellé öt kiadó helyért küzdenek a csapatok.

Az egymeccses párharcokat tekintve egy igazi csúcsrangadót is követhetnek a francia szurkolók. Szerdán este a Lyon a Lattes Montpellier-t fogadja. A bajnoki tabellát tekintve a Lyon a listavezetõ 8/1-es mutatóval, míg a Lattes Montpellier a harmadik 7/2-es mérleggel. Pikánssá teszi a versenyfutást, hogy a két csapat az Európa Kupában is egy alapcsoportban szerepelt. Magyar szemmel követve abban a négyesben láthattuk õket, ahol a Cegléd helyet kapott. Mindkét gárda továbbjutott a rájátszásba.

A Lyon a szezon folyamán eddig három vereséget szenvedett el, mindegyiket a Lattes Montpellier-tõl. Az októberi bajnoki meccsen hazai pályán a Lattes Montpellier 80-63-as gyõzelmet aratott. Az Európa Kupában pedig ugyanitt 79-63-ra múlták felül riválisukat. Lyonban pedig, ahol majd a nyolcaddöntõt is rendezik, emlékezetes csatában 68-62-es sikert arattak. Mindkét keretet jelentõsen megerõsítették a tulajdonosok nyáron és nem titkoltan a Bourges mellé történõ felzárkózás a cél a kluboknál. Ezen az úton jól is haladnak.

A Montpellier keretét a Ciak, Tchatchouang, Amant, Miyem – féle válogatott mag mellett az amerikai-ausztrál WNBA-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Samantha Whitcomb határozza meg. A Lyon is felvonultat egy friss WNBA-bajnokot Alysha Clark személyében. Náluk magas posztokon két klasszis, Clarissa Dos Santos és Michelle Plouffe dominál, de a belga válogatott irányító Julie Allemand is kiemelést érdemel.

A további párosításokat figyel a Nantes-Rezé és a Tarbes csatája is óriási küzdelmet ígér. A Calais – Chartres párosítás pedig azt garantálja, hogy a legjobb nyolc között biztosan lesz képviselõ a második vonalból. A Landes és a Roche Vendée szintén másodosztályú ellenféllel találkozik. Õk itt egyértelmûen esélyesek. Igaz, szinte minden évben születnek meglepetések. Franciaországban ugyanis messze nincs akkora lépéshátrányban a második vonal, hogy a csapataik egy estén ne tudjanak megtréfálni profi gárdákat.

A menetrend

December 18., kedd
19:00 Reims (LF2) – Roche Vendée (LFB)
20:00 Calais (LF2) – Chartres (LF2)

December 19., szerda
20:00 Lyon (LFB) – Lattes-Montpellier (LFB)
20:00 Montbrison (LF2) – Basket Landes (LFB)
20:00 Nantes-Rezé (LFB) – Tarbes (LFB)

Hirdetés