Hirdetés
Archivum

Csúcsrangadóval kezdõdött az olasz bajnokság:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték az olasz bajnokság elsõ fordulóját, mely rögtön egy csúcsrangadót hozott. A két Euroligás gárda, a bajnoki címvédõ Schio és a trónkövetelõ Taranto csatájából a Taranto jött ki gyõztesen.

A két olasz sztárcsapat felemás rangadót játszott. Az együttesek végig fej-fej mellett haladtak. A szünetben 23-21-re a Schio vezetett, a harmadik etap végén 34-32-re a Taranto. A mérkõzés sorsa csak a végjátékban dõlt el, ahol a Taranto elsõsorban a palánk alatti dominanciájának köszönhetõen 58-51-es gyõzelmet aratott.

A mérkõzés azért volt felemás, mert az izgalmak mellet igazi szezon eleji játékot láthatott a publikum. A csapatok minõségéhez képest alacsony színvonalú találkozón a kevesebbet hibázó gárda örülhetett. A Taranto legjobbja a 16 pontot és 11 lepattanót szerzõ Elodie Godin volt. A másik oldalon egyedül a 10 pontos Raffaella Masciadri dícsérhetõ.

A forduló többi mérkõzésén a Lavezzini Parma Nicole Antibe utolsó másodperces triplájával verte az Erg Priolót, az Umbertide egy hihetetlen szoros végjátékban 60-58 arányban bizonyult jobbnak a 18 pontos Luice Halvarsson által vezetett Bracco Geas gárdájánál. A kiesési rangadón az újonc Lucca 59-48-ra verte a GMA-Del Bo Pozzuoli-t. Érdekesség, hogy a Pozzuoli 48 pontjából 30-at az ex-pécsi különítmény, a 17 pontos Mazzante és a 13 pontos Vilipic szerzett.

Eredmények
Bracco Geas – Liomatic Umbertide 58-60
F.B. Le Mura Lucca – GMA-Del Bo Pozzuoli 59-48
Pool Comense – Basket Alcamo 62-45
Lavezzini Parma – Erg Priolo 71-70
Club Atletico Faenza – C.U.S. Cagliari 73-59
Famila Wuber Schio – Cras Taranto 51-58

Hirdetés