Hirdetés
Archivum

Csütörtök délelõtt bemutatkozik Voironban a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, szerdán hosszú túrára indult 3×3-as felnõtt válogatottunk. Károlyi Andrea együttese csütörtöktõl szombatig a franciaországi Voironban szerepel rangos tornán, majd innen már haza sem tér, utazik tovább Amszterdamba a jövõ héten kedden kezdõdõ Világbajnokságra.

A magyar csapat szerdán szerencsésen megérkezett a torna helyszínére a franciaországi Voironba. Beharangozónkban Károlyi Andrea is elárulta lapunknak, hogy rengeteg a kérdõjel a torna mezõnyét és programját illetõen. Idõközben a FIBA erre a hétvégére beiktatta ugyanis az új nõi versenysorozatának torinói állomását és ez a szakmai stábok, illetve a francia szervezõk számításait is felülírta. Végül azonban erõs mezõnnyel veszi kezdetét csütörtökön a hivatalosan “big twelve TSF International tournament” néven regisztráll esemény, mely így jól szolgálja majd a felkészülést a Világbajnokságra.

Már a helyszínrõl válogatottunk szövetségi kapitánya elmondta, hogy 16 csapat vesz részt az eseményen, mely csütörtökön az elõzetesen tervezett menetrend szerint így el is tud indulni. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk 10 óra 20 perctõl Hollandiával, 14 óra 40 perctõl Franciaország U23-as válogatottjával, majd 17 óra 40 perctõl Kínával mérkõzik. Az ázsiai szuperhatalom két csapattal nevezett. Az “A” jelû négyesükkel mérik össze az erejüket a mieink.

Az elsõ ellenfél tehát Hollandia lesz, akiknek az összeállítását nézve egy ismerõst is köszönthetünk. A ZTE NKK centere Janis Ndiba bekerült a voiron-i együttesükbe. Nem a VB-résztvevõ gárdával indulnak, õket (Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt, Natalie van den Adel, Karin Kuijt, Emese Hof) majd Torinóban a FIBA tornán láthatjuk. Ettõl függetlenül Hollandiában az egyik legnagyobb a kontinensen a 3×3-as élet. Gyakorlatilag minden versenyzõ csapatuk versenyképesnek tekinthetõ nemzetközi porondon. Ráadásul a harcmodorukra érdemes hangolni, hiszen a nagyválogatottjukkal egy csoportban leszünk a Világbajnokságon.

Az U23-as francia gárda a hétvégén a Nemzetek Ligájában szerepelt, ahol a Nyugati Konferenciában már elrajtoltak a küzdelmek. Hágában elsõ és második helyen zártak a két tornán. Brutálisan erõs és atletikus alakulat. Rendkívül értékes erõfelmérõ minden esetben egy ilyen szerkezetû csapat ellen pályára lépni. A csütörtöki játéknapot Kína “A” csapata ellen zárják a mieink. Róluk kevés információ található, de tekintve, hogy egy évek óta együtt versenyzõ, komoly 3×3-as rutinnal rendelkezõ négyesrõl beszélünk, feltételezhetõen õk alkotják a VB-résztvevõ válogatottjukat is. Ez pedig azért hasznos, mert Amszterdamban velük is egy ötösben vagyunk.

Hirdetés