Hirdetés
3x3

Csütörtök este is döntőt vívhat Szolnokon a magyar válogatott

Csehország - Magyarország 13-16

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 6
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Tenyér Zsófia 7, Tóth Orsolya 7, Kovács Kitti 1, Takács Emese 1.

:

Hirdetés

A magyar válogatott 16-13-ra legyőzte Csehországot és ezzel a 3×3-as Nemzetek Ligája szolnoki fordulójának csütörtöki tornáján is döntőt játszhat.

A képlet nagyon egyszerű volt, a győztes vívja a csütörtöki finálét Ausztriával, a vesztes Szlovákiával mérkőzhet a harmadik helyért. Az első percben egyik fél sem talált be. Az első találatot a csehek jegyezték. Ezt követően azonban újabb másfél percig nem született pont. Tenyér Zsófia duplája törte meg a kosárcsendet. A folytatásban Tóth Orsi adott ízelítőt klasszisából, majd ismét jött Tenyér Zsófia. A mieink 4-1-re elszakadtak. Az első megszakításig még egy cseh pontot és Tóth Orsi találatát rögzíthettük. Ennek megfelelően végül 5-2-ről jött el az első megszakítás.

A folytatásban büntetőkkel egyenlítettek a csehek. Tenyér Zsófia találatával 6-5-re mi vezettünk. Innen 7-6-re fordítottak a csehek, majd Tóth Orsi duplájával 8-7-nél ismét nálunk volt az előny. Nem sokkal később újabb duplát értékesített Tóth Orsi, amivel már 10-8-ra mentünk. Tenyér Zsófia 1+1-es megoldása közben érkezett el a második megszakítás. Amikor a ráadás büntetőt értékesítette, 12-9-re mentünk. Tóth Orsi pedig egy szép betöréssel erősítette meg a vezetést.

Az utolsó három percbe fordulva ismét megvillant Tenyér Zsófia, aki ezzel 14-9-re módosította az eredményt. Kedvező pozícióból érkezett a hajrába válogatottunk. Takács Emese és Kovács Kitti is megszerezte első pontjait az összecsapáson és így nem forgott veszélyben a magyar siker. Végül szépítettek a csehek, de a 16-13-as magyar győzelem azt jelenti, hogy a csütörtöki játéknapon is döntőt vívhat a csapatunk Szolnokon. A rivális 21 óra 5 perctől Ausztria lesz.

A döntő ÉLŐBEN ITT KÖVETHETŐ

Hirdetés