Hirdetés
Magyarország

Csütörtökön a negyeddöntőkkel megkezdődik a Magyar Kupa:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdődik Pécsett a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa. Sűrű napunk lesz a négy negyeddöntővel. Részletes beharangozó.

Március 5., csütörtök – negyeddöntők
13:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs
15:30 Aluinvent DVTK Miskolc – Sopron Basket
18:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK
20:30 NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd

A felső ágon TFSE-MTK – PEAC-Pécs és Aluinvent DVTK – Sopron Basket párharcok lesznek. A TFSE és a PEAC számára is szép siker lenne, ha éremért játszhatna az előttünk álló napokban. A két csapat bajnoki meccseit a fővárosi gárda nyerte, december végén azonban mindössze hosszabbítás döntött a felek között. A TFSE újoncként villámrajtot vett a bajnokságban. Január végéig kilenc győzelmet szerzett, majd jött egy sérüléshullám és három vereség, de azóta két fontos sikerrel továbbra is versenyben van Magyar Bianka együttese az alapszakasz 5. helyéért. A PEAC egész szezonját több sérülés hátráltatta, az Európa Kupa szereplés lezárásával, illetve Maegan Conwright visszatérésével új lendületet vett Meszlényi Róbert csapata és hat sikert szerzett. Ez megalapozta a rájátszásba kerülést. Bár az utolsó hat fellépésükből mindössze egyet nyertek a pécsiek és a TFSE az utóbbi meccsein ismét jobb formát mutatott, de kiélezett csata kerekedhet.

Az Aluinvent DVTK és a Sopron Basket negyeddöntője az egyik legjobb várt párharc a nyitó napról. A két gárda már biztosan az alapszakasz tabellájának első két helyén zár. Vasárnap pedig tét nélkül Miskolcon dupla hosszabbításos rangadót vívtak a felek. A legutóbbi bajnokiból éppen a speciális versenyhelyzet miatt nem szabad messzemenő következtetést levonni. Vélhetően nem mutattak meg mindent a szakvezetők és a DVTK-nál Cyesha Goree nem is lépett pályára. Ahogy vasárnap is kiemeltük, minden fontos statisztikai mutatóban a rangsorok első két helyén áll a két gárda a hazai mezőnyben. A legutóbbi találkozón sem alakult ki nagy differencia. A DVTK triplákban, szerzett labdákban volt jobb, illetve kevesebb eladott labdával zárt. A Sopron eközben pontosabban célzott mezőnyből, több lepattanót szedett és a gólpasszok terén bizonyult még jobbnak.

Az alsó ágon UNI Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK, illetve NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd párharcok jönnek a négy közé jutásért. A Győr és a ZTE párharcának egy pikantériát ad az év végig találkozó. Ott a pályán a Győr nyert, de akkor a frissen érkezett Rachel Hollivay jogosulatlan szerepeltetése miatt végül a ZTE  kapta a sikert. A Győr komoly hullámvölgybe került, aminek éppen egy másik légiós érkezése vetett véget. Asia Taylor új impulzusokat adott a csapatnak, mely a Csata otthonában elért sikerrel megmutatta erejét. A ZTE a 2020-as naptári esztendőben négy meccset nyert, négyet veszített, de versenyben van az ötödik helyért. Az üldözői ellen stabil tudott lenni a zalaegerszegi gárda, valamivel kiegyensúlyozottabb is, mint a Győr. Ez pedig meghatározhatja a negyeddöntő képét is.

A játéknap a Csata és a Szekszárd rangadójával zárul. Úgy alakult a sorsolás, hogy az alapsazakasz tabelláját nézve első és a második, illetve a harmadik és a negyedik már a nyitó napon összeméri az erejét. Ebben a rivalizálásban legutóbb február 22-én a Szekszárd fogadta a Csatát és aratott magabiztos 101-53-as sikert. Ez komoly önbizalmat adhat Zeljko Djokic együttesének, míg a másik oldalon Tursics Krisztiánnak és stábjának azon is kell dolgoznia, hogy az az élmény ne maradjon ott a fejekben. A Csata a szekszárdi vendégjáték után a Győrtől is vereséget szenvedett. Az utolsó öt mérkőzésén 70 pont felett kapott a fővárosi gárda és elsősorban ez hozta nehéz helyzetbe. A Szekszárd eközben bombaformában tért vissza a válogatott szünet után. Ötből négy találkozón 80 pont felett zárt, miközben 63-nál többet nem kapott. Nagy kérdés a februári bajnoki után, hogy ezúttal melyik fél akarata érvényesül.

Hirdetés