Hirdetés
Archivum

Csütörtökön a negyedik meccs jön a francia döntõben:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 45 perctõl immár a negyedik mérkõzésre kerül sor a francia bajnoki döntõben. A keddi találkozóhoz hasonlóan a Lattes Montpellier lesz a házigazda, mely a Lyon felett egy újabb gyõzelemmel 2-2-re kiegyenlítheti a párharcot.

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

Extázis – más szó nincs a francia döntõ keddi mérkõzésére. A Lyon múlt héten az elsõ két találkozót nyerte hazai pályán, így 2-0-s elõnyben utazott a Lattes Montpellier-hez, ahol a párharc a harmadik meccsel folytatódott. Zsúfolt ház, zseniális hangulat fogadta a csapatokat és ebben a közegben a Lattes Montpellier egy 10-0-s kezdéssel egyértelmûvé tette, hogy nem tett le a bajnoki címrõl. Végül 72-61-es gyõzelmet arattak, amivel életben tartották az esélyeiket. Csütörtökön tehát innen folytatják a felek. Várhatóan hasonlóan felfokozott hangulatban.

A keddi találkozón extrán, nagy intenzitással és ritkán látható lábmunkával védekezett a Lattes Montpellier. Vitte õket elõre a szívük és a közönség, amivel a bajnoki cím kapujában érezhetõen megremegõ Lyon-t teljesen elbizonytalanították. Jött extra támadásban is, Sami Whitcomb (19 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) és Taylor Wurtz (18 pont, 7 lepattanó) extra meccset hozott. Ennek megfelelõen tudták ellensúlyozni az elsõ találkozó elõtt kiesõ válogatott centerük Helena Ciak hiányát. A Lattes Montpellier legnagyobb elõnye 24 pont volt, mielõtt a hajrában a Lyon kozmetikázott volna az eredményen.

A Lyon-nál hiányzott a kellõ keménység a mérkõzés elsõ 25 percében a játékból. Bénultan mozogtak, eladtak már az elsõ félidõben nyolc labdát és simán átfutott rajtuk riválisuk. Két negyednyi játék után a Lattes Montpellier a 47 pontjából 13-at indításokból szerzett. A Lyon nem tudta kihasználni a magassági fölényét sem. Az elsõ félidõben, amikor nagy hátrányba kerültek, elvállaltak 15 triplakísérletet, amibõl csak négy lett sikeres. Sok kritika ellenére a negyedik negyed felzárkózását nem lehet lebecsülni náluk. Ez hihetetlen önbizalmat adhat számukra, hiszen a vereség ellenére van egy olyan élmény, amire a negyedik találkozón lehet építeni idegenben.

A Lattes Montpellier csütörtökön este nyilvánvalóan szeretné kivívni a sorsdöntõ ötödik meccs jogát. A kedden látott teljesítményük alapján erre minden esélyük meg is van. Óriási kérdés, hogy fizikálisan és mentálisan lehet-e bírni azt az iramot, amit a harmadik meccsen diktáltak. Különösen védekezésben. Nagyon jól ellensúlyozták a palánk alatti hátrányukat besegítésekkel. Az is nagy kérdése lesz a csütörtök estének, hogy Whitcomb és Wurtz mellé bárki elõlép-e hazai oldalon. Nehéz elképzelni, hogy újra ilyen estéjük lesz. Szükségük lenne Miyem, Dabovic vagy éppen Duchet egy-egy villanására. A Lyon-nál a harmadik találkozó második félidejében Michelle Plouffe 13, Marieme Badiane 10 pontot szerzett egymaga. Ha ezt a festékben az egész meccsen tudják hozni, idegenben is lesz esélyük. Nagy derbire készülhetünk.

Hirdetés