Hirdetés
Archivum

Csütörtökön bajnok lehet Oroszországban a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Csütörtökön magyar idõ szerint 18 órától rendezik Kurszkban az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk orosz bajnoki döntõjének harmadik felvonását. A Jekatyerinburg az elsõ két meccset hazai pályán magabiztosan nyerte, így egy újabb sikerrel bajnok lehet.

Fotó: basket.ugmk.com

Fotó: basket.ugmk.com

Az idei orosz bajnoki döntõt alapjaiban meghatározza az, ami az Euroliga döntõjében történt. Egyrészt a Jekatyerinburg félelmetesen domináns és zseniális csapatteljesítménye. Másrészt pedig Breanna Stewart sérülése, ami morálisan teljesen padlóra küldte a Kurszkot. Ilyen felvezetés után óriási favoritként kezdte a párharcot a Jekatyerinburg, de összességében a kurszkiak is kihozták, amit ki lehetett a hétvégi derbikbõl. Érezhetõ, hogy mindkét gárdánál a formaidõzítés az Euroliga Final4 küzdelmeire volt felfuttatva.

Ellentétes meccseket láttunk a hétvégén az orosz döntõ alkalmával. Az közös pont, hogy hogy mindkét találkozón nyerte a lapettanócsatát a Kurszk. Erre szemmel láthatóan Lucas Mondelo nagy hangsúlyt fektetett. Ahogy arra is, hogy valamivel keményebb védekezést követelt meg tanítványaitól. Messze nem engedtek annyi könnyû pontot riválisuknak, mint Sopronban. Ugyanakkor azt is el kell mondani, a Jekatyerinburg sem vezetett annyira magas ritmusú és gördülékeny támadásokat, mint az EL döntõben. Az elsõ mérkõzésen ettõl függetlenül 52%-os mezõnymutatójuk volt. A 78-66-os sikerük alkalmával 62 mezõnykísérletükbõl 32 sikeresnek bizonyult. A második derbire viszont ez 36%-ra visszaesett. Úgy nyertek 64-51-re, hogy mindössze 23 lehetõséget értékesítettek a 63 dobásukból.

Fotó: basket.ugmk.com

Fotó: basket.ugmk.com

A Dinamo Kurszknál elsõsorban az mutatja komoly nehézségeiket, hogy egészen egyszerûen nincs támadó-erõ a csapatukban. Az elsõ meccsen mezõnybõl 69-bõl 24, a másodikon 71-bõl 19 vállalásuk ért célt. Ezen a szinten ezek megengedhetetlen mutatók. Hiába tudták tehát stabilizálni a játékukat a festékben és a védekezésüket is rendbe rakták, esélyük sem volt. Nagy kérdés, hogy a kurszki folytatásra mennyi motivációjuk maradt. Nehéz egy ilyen dekoncentrált, pontatlan állapotból visszahozni egy társaságot. Az elsõ negyed mindenre választ fog adni. A Jekatyerinburg egyértelmûen szeretné lezárni a párharcot. Nagyon hosszú szezon végéhez érkeztek és a játékosaik jelentõs része érintett az egy hónap múlva rajtoló WNBA küzdelmeiben, ami elõtt szeretnének regenerálódni.

Hirdetés