Hirdetés
Európa

Csütörtökön Basket Landes – Bourges Basket mérkőzés Sopronban:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Euroliga D-csoportjának soproni buborékjában 18 órától Basket Landes – Bourges Basket mérkőzésre kerül sor.

A Galatasaray hiánya miatt csütörtökön is csak egy összecsapást bonyolítanak le Sopronban. Ennek következtében ráadásul a Basket Landes még csak ezen a napon mutatkozik be az Euroligában. A keddi nyitányon a Sopron Basket 70-60-re múlta felül a Bourges-t. Szívós játékkal, végig magas koncentrációval szerezték meg a győzelmet a mieink. A döntő szituációkban rendre volt, aki feljebb tudott lépni. Ez pedig talán a legfontosabb. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minőségben jobban állt a magyar csapat. Felvették a mieink fizikálisan a harcot, jó védekezéssel és 11 szerzett labdával sikerült elbizonytalanítani a Bourges-t, így az ellenfél fölénye a festékben sem bizonyult végzetesnek.

Bourges és a Basket Landes gárdájáról is készítettünk csapatbemutatót. Mind a két együttes veretlen még idén Franciaországban. A Basket Landes hét, a Bourges öt győzelmet ünnepelhetett. Ezzel azt is elárultuk, hogy idén a bajnokságban még nem csaptak össze. Szeptember 11-én vívtak egy felkészülési meccset, melyet 88-64-re nyert a Bourges. Elin Eldebrink 17, Isabelle Yacoubou és Laetitia Guapo 16-16 pontot ért el akkor. A Landes legeredményesebbje a 18 egységig jutó Valériane Ayayi-Vukosavljević lett. Ebből messzemenő következtetést természetesen nem lehet levonni.

A Basket Landes először szerepel az Euroligában. Egy klasszikus francia középcsapatként és Európa Kupa gárdaként jellemeztük őket, de ezt semmiképpen sem negatív értelemben. Komoly kilengések nélküli állandóságot jelent immár egy évtizede a francia kosárlabdában a Landes. Ez a játékopolitikára is igaz, így nyaranta csak kisebb változásokkal dolgoztak és léptek előre. Egyszer már visszautasítottak egy Euroliga felkérést, de most megérett rá a csapatuk. Azzal, hogy Celine Dumerc vállalt még egy évet és Valériane Ayayi-Vukosavljevićet visszacsábították Prágából, így a kellő Euroliga rutin megvan. Annak köszönhetően, hogy az alapcsapatuk régóta együtt dolgozik, a szükséges egység is adott. Talán a kiváló bajnoki rajt is annak tudható be, hogy a kényszerszünet ellenére tudták ott folytatni, ahol márciusban abbahagyták.

Az idei bajnoki statisztikákat nézve a 6-7 mérkőzésen pályára lépők közül a Prágából hazatérő Valériane Ayayi-Vukosavljević remekel 16.6 pont, 6 lepattanó átlaggal. Tőle ezt várták is, de nem egyedül húzza a gárdát. A keretükből összesen hatan átlagolnak 7.5 pont felett. A Bourges-t láttuk kedden. Azt kaptuk, amire számítani lehetett. Isabelle Yacoubou 18 és Alexia Chartereau 15 pontjával a festékben próbáltak fölényt alakítani. Fizikális meccs kerekedett, ahol kemény védekezés dominált. Várhatóan ugyanezt el lehet majd mondani Lattes Montpellier elleni meccsre is. Egy tipikus francia rangadóra készülhetünk. Kiváló ráhangolódás lesz a pénteki Sopron Basket – Basket Landes találkozóra, ami magyar szempontból is kulcsfontosságú.

Fotó: Tango Bourges Basket

Hirdetés