Hirdetés
Európa

Csütörtökön döntés születhet Romániában?:

:

Hirdetés

Romániában hivatalosan még nem zárták le a versenyszezont. Mindössze felfüggesztett státuszt tart fent a Román Kosárlabda Szövetség. A csapatok vezetői csütörtökön tartanak videó-konferenciát.

Csütörtökön lesz még egy videokonferencia, utána talán körvonalazódik valami

– nyilatkozta Rusz István, a bajnokságot toronymagasan vezető sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapatának menedzsere a kronikaonline.ro portálnak.

A lap összeállítása kiemeli, hogy a sportvezető szerint már a szükségállapot meghosszabbításának bejelentése előtt sem volt értelme a szezon folytatásán gondolkodni, hiszen számítani lehetett arra, hogy a járvány terjedése miatt kitolódik a kényszerszünet.

A női bajnokság szintjén nem is gondoltuk azt, hogy ezt az idényt be tudnánk fejezni. A szövetség bizonyos okok miatt úgy gondolja, jobb, ha vár még. Én úgy gondolom, inkább a férfimezőny nyomására, mert náluk problémásabb. Nálunk viszont elég tiszta volt az állás. Mi az első helyen voltunk, Szatmár megelőzhetetlenül a második, az Arad a harmadik. De ha véletlenül nem hirdetnek bajnokot, az sem gond, az volna a fontos, hogy fejezzük be.

– mondta a kronikaonline.ro portálnak a sportvezető.

Az erdélyi Krónika című lap helyzetértékelése kiemelni: ha véletlenül feloldják a szükségállapotot májusban, akkor kell adniuk legalább három hetet a felkészülésre, és csak utána tudnának játszani.

Az biztosan kizárt, hogy június–júliusban játsszunk

– nyilatkozta Rusz a lapnak.

A következő szezonnal kapcsolatos tervekről Rusz jelezte a lapnak, hogy a keret már majdnem össze is állt, de a bajnokság lezárásáig nem tudják nyilvánosságra hozni, mint ahogyan a költségvetésükről sem tud jelen helyzetben érdemben válaszolni. Elismerte, bizonyosan csalódásként élik majd meg, ha netán bajnokavatás nélkül zárul az idény – amelyben végig az összetett élén álltak – , de tudják, hogy elsőségük nem forgott veszélyben. Lehet, hogy nem lesz kupánk és érmünk, de attól még bajnokoknak érezzük magunkat” – fogalmazott Rusz a kronikaonline.ro portál részletes cikkében.

Hirdetés