Hirdetés
Archivum

Csütörtökön este spanyol Szuperkupa Salamancában:

:

Hirdetés

Csütörtökön este elkel az új évad elsõ rangosabb európai trófeája. Jön a spanyol Szuperkupa, ahol idén a Salamanca színeiben Krivacevic Tijanának is szurkolhatunk.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Nem volt könnyû dolga a spanyol szövetségnek az idei Szuperkupa megszervezésével. A kupagyõztes huelva-i csapat a CB Conquero gazdasági problémák miatt összeomlott. Sokáig úgy nézett ki, hogy a bajnoki ezüstérmes Girona ugrik be. A szövetség és a két klub azonban nem tudott megállapodni. Végül az IDK Gipuzkoa lesz a bajnoki címvédõ ellenfele. A Szuperkupa mérkõzés 20 óra 30 perckor kezdõdik és a Salamanca otthonában rendezik.

Krivacevic Tijana miatt a Salamanca szereplését még az átlagosnál is nagyobb figyelemmel követjük. Náluk összesen nyolc új igazolás van. Krivacevic mellett Erica Wheeler, Chrissy Givens, Ángela Salvadores, Laura Quevedo, Adaora Elonu, Laura Gil és természetesen a hazánkban is jól ismert Jelena Milovanovic. Az újak közül a WNBA-ben érdekelt Wheeler kivételével mindenki pályára léphet. A Salamanca Silvia Domínguez, Laura Quevedo és Laura Gil személyében három olimpiai ezüstérmest vonultat fel.

Krivacevicék eddig három felkészülési meccset vívtak melybõl kettõt megnyertek. Az egyetlen vereségüket a Bembibre gárdájától szenvedték el, de ahogy vasárnap is kiemeltük: a felkészülési meccsekben benne vannak a kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Ebbõl messzemenõ következtetéseket nem szabad levonni. Látva, hogy a spanyol mezõnyben nagy erõsítések nem voltak, a Salamancának ezzel a kerettel reális célkitûzés a bajnoki címvédés. Az Euroligában is szeretnének lényegesen elõrébb lépni. Az már egy izgalmasabb kérdés, hogy ennek van-e realitása.

A baszk IDK Gipuzkoa gárdája a lehetõségekhez képest igyekezett erõsíteni. Paola Ferrari, Gaby Ocete, Gisela Vega és Ieva Preskienyte személyében négy új minõségi igazolásuk van. A baszk csapat már tavaly is egy-egy meccsen bárkit meg tudott szorongatni, ezekkel az erõsítésekkel még inkább közelebb kerülhetnek az élmezõnyhöz. Minden beharangozó kiemeli, hogy a 2013-as feljutásuk óta messze az idei a legerõsebb keretük.

A helyi beharangozók úgy vezetik fel a Szuperkupát, hogy az elmúlt évad bajnoki alapszakaszának MVP-je (Adaora Elonu) és a legeredményesebb játékosa (Paola Ferrari) csap össze. Illetve pikánsnak tartják a helyi szakírók a két kiváló spanyol irányító Silvia Domínguez és Gaby Ocete párharcát. A Salamanca 10. alkalommal játszik a Szuperkupáért, sorozatban pedig hatodik alkalommal lép pályára ezért a trófeáért. Jelenleg még “csak” ötszörös gyõztesek, de ha sikerülne nyerniük, akkor azzal beérnék a Ros Casares Valenciát.

Hirdetés