Hirdetés
Archivum

Csütörtökön két mérkõzést rendeznek az Euroligában:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 4. fordulóját tekintve csütörtökre két találkozó maradt. A Sopron Basket együttesét soraiban tudó B-csoportban Hatay – Olympiacos összecsapást rendeznek. Az „A” jelû nyolcasban pedig Schio – Bourges rangadó jön.

Kezdjük a Sopron Basket csoportjával, hiszen itt 16 órától két közvetlen rivális mérkõzik a Hatay – Olympiacos párosításban. A Hatay 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik, míg az Olympiacos még nem nyert meccset. A török csapat extra sikerrel tért vissza a válogatott szünetrõl, hiszen bajnoki csúcsrangadón a Fenerbahce-t verték és ezzel õrzik veretlenségüket. A tavaly is remeklõ Snytsina, Paris, Abdelkader trió mellé extrán szállt be Glory Johnson és Alexis Jones, de Marica Gajicnak is akadnak villanásai. Ezért is meglepõ némileg a Riga és a Carolo gárdájától elszenvedett vereségeik, egyben azonban jól mutatja a csoport kiegyensúlyozottságát.

A Hatay-nak nem lehet más a célja, mint a gyõzelem megszerzése az Olympiacos ellen. Erre minden esélyük megvan, hiszen lényegesen több opcióval rendelkezik a keretük, mint a görög bajnoké. Az Olympiacos selejtezõbõl érkezve a három vereség ellenére versenyképes formát mutatott. A válogatott játékosokra épülõ hazai mag és a két légiósuk jó egységet alkotnak. Ehhez pedig a szakmai stáb megtalálta azt a játékstílust, amivel zavarba hozhatják jegyzettebb riválisaikat. Ennek keretében kemény védekezéssel igyekeznek ritmustalan mederben tartani az összecsapásaikat. Az igazán izgalmas kérdés az lesz, hogy erre miként reagál a Hatay.

Estére marad, egészen pontosan 20 óra 30 perces kezdéssel jön a Famila Schio és a Tango Bourges Basket csatája. Tradicionális Euroliga ütközetre készülhetünk. A Schio még nyeretlen a sorozatban, míg a Bourges két gyõzelemmel és egy prágai vereséggel a háta mögött fordult a válogatott szünetre. Az õszi idõszak egyértelmûen a franciáknak sikerült jobban. Marine Johannès még egy szintet lépett a pályafutásában. Jelenleg 17.3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz átlaggal csapata legjobbja. A Bourges idei sikereinek a kulcsa, hogy Nayo Raincock Ekunwe és Katherine Plouffe személyében támadásban rendkívül eredményes magas játékosaik vannak. Régen volt ilyen, hogy ezen a téren ennyire erõsnek bizonyultak. Ez párosul a hagyományosan stabil csapatjátékukkal, így még a szerényebb lepattanózás ellenére is versenyképesek.

A Famila Schio-nál felfrissítették a keretet és két klasszis igazolással nagy reményeket fogalmaztak meg. Hiába azonban Jantel Lavender és Sandrine Gruda extra teljesítménye, az eredmények egyelõre elmaradtak. Ezt a helyzetet reagálták le Allie Quigley szerzõdtetésével. A magyar állampolgársággal is rendelkezõ klasszis még nem léphet pályára, de a segítségével decembertõl már egyértelmûen el kell kezdenie fontos meccseket nyerni az olasz bajnoknak. A válogatott szünet után a hétvégén jó teljesítménnyel tértek vissza a Lucca 63-42-es legyõzésével. Ekkor a Bourges-t korábban nyolc éven át irányító Pierre Vincent vezetõedzõ szintén optimistán nyilatkozott. A sérült Francesca Dotta nélkül is megszorongathatja riválisát az olasz alakulat.

A mérkõzések ÉLÕKÉPES KÖZVETÍTÉSE a FIBA Youtube csatornáján követhetõ

Hirdetés