Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdi szereplését a 3×3-as Egytemi Világligán a TF:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdõdik a kínai Hsziamenben (Xiamen) a 3×3-as Egyetemi Világliga. Magyar idõ szerint reggel 7 óra 20 perctõl az új-zélandi Lincoln University ellen kezd a TF csapata.

A tornát bemutató részletes felvezetõnkben már kiemeltük, hogy a 3×3-as Egyetemi Világligát az idei évben is 16 gárdával rendezik. A résztvevõket négy darab négyes csoportba osztották be a szervezõk. A TF a „B” jelû négyesbe került kínai, új-zélandi és szenegáli rivális mellé. Boros Zoltán vezetésével a TF csapata Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban hétfõn este kelt útra a helyszínre.

A tavalyi extra szereplést jelentõ 4. hely után idén nem kedvezõek az elõjelek. A TF utolsó ANB meccsén Kováts Gabriella bokasérülést szenvedett. A nemzetközi mezõnyben szigorúak a nevezési szabályok, így már nem lehetett módosítani. Ahogy a fenti képen is látható, Kováts útra kelt a társaival, de csak szükség esetén rövid ideig részfeladatok megoldását tudja vállalni – az MKOSZ honlapjának jelentése szerint. Ennek megfelelõen gyakorlatilag három fõnek kell majd lejátszania a tornát.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Világliga idõbeosztása kedvezõ. A csütörtöki nyitány után pénteken jön a másik két csoportmeccs. Mivel mind a 16 csapat az egyenes kieséses szakaszban folytatja, így szombaton még biztosan fellépésük lesz a lányoknak a nyocladdöntõben. Igazán a vasárnapi nap ígérkezik kiemelten nehéznek, hiszen továbbjutás esetén a FIBA tornákhoz hasonlóan negyeddöntõk, elõdöntõk és helyosztók szerepelnek a programban.

Az ellenfelek játékerejérõl a korábbi évekhez hasonlóan majd az elsõ napot követõen kaphatunk reálisabb képet. Az új-zélandi Lincoln University elleni nyitómeccsre egy kicsit vakon mennek bele a mieink. Ahogy egyébként nyilván a rivális is hasonlóan van a TF csapatával. A Lincoln University a 3×3-as új-zélandi bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát az eseményre. Õk hasonlóan dominálják a versenysorozataikat, mint itthon az egyetemi bajnokságokat a TF. A játékosaik nagypályán az 5×5 kosárlabdában is egész évben együtt dolgoznak, így egy összeszokott riválisra készülhetünk.

A mérkõzések élõképes közvetítése a tervek szerint a FIBA 3×3 Youtube csatornáján és a FISU Facebook oldalán is élõben követhetõek lesznek.

Hirdetés