Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik a juniorok országos döntõje:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl vasárnapig rendezik Pécsett a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „A” döntõjét. Kiélezett küzdelem várható a nyolc résztvevõ között.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Atomerõmû-KSC Szekszárd, BEAC-Újbuda KA/A, DVTK Akadémia, Vasas Akadémia/A
B-csoport: Csata DSE, Kecskeméti KC, PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs, Széchenyi KA

Úgy érkezik el az “A” döntõ a junioroknál, hogy az elõcsatározások során régen látott fordulatos küzdelem alakult ki. Mint minden évben kiemeljük, nyilván nem lehet az eredményeket teljes egészében rávetíteni az elõttünk álló napokra, hiszen a hosszú szezon során többször sérülések, egyéb kötelezettségek arra kényszerítették a szakvezetõket, hogy messze nem ideális felállásban szerepeltessék a csapatukat. Ettõl függetlenül a felsõházi rájátszásba jutott együtteseket tekintve például egy olyan ötös versenyfutás formálódott, ahol egy-egy meccsen bárhol bárki nyerhetett.

Az A-csoportban szerepel a címvédõ Vasas Akadémia, mely a felsõházi rájátszás tabelláján 9/5-ös mutatóval végzett a negyedik helyen. Ugyanakkor a komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezõ játékosokra építõ keretével, ahol többek között Dombai Réka vagy éppen Varga Alíz meghatározó, idén is a legjobbak közé tartozik. Itt szerepel az ugyanezen tabellán 11/3-as mutatóval élen végzõ, Kiss Angelika vezette DVTK. Az Atomerõmû KSC Szekszárdról sem szabad megfeledkezni, mely több bravúrt is elért idén. Például a rájátszásban a Csata DSE otthonában nyerni tudott. Míg a négyest a keresztjáték során a Sopron ellen domináló BEAC-Újbuda KA teszi teljessé.

A B-csoportban láthatjuk a tavalyi ezüstérmes Csata DSE-t. Elõször vesz részt úgy a Csata a junior döntõn, hogy már saját élvonalbeli alakulattal rendelkezik. Azon a szinten is szerezhettek tehát rutint Angyal Barbaráék. A házigazda PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs szintén nagy célokat fogalmazhat meg. A Pécsett szerzõdést hosszabbító Wentzel Nóra már az élvonalban is letette a névjegyét. A teljesen nyitottnak tûnõ A-csoporttal ellentétben itt más lehet a dinamika. Az elõbbiekben kiemelt két csapat némileg kiemelkedni látszik ebbõl a négyesbõl, melyet a gyõri Széchenyi KA és a keresztjáték során a Nyíregyházát búcsúztató Kecskemét tesz teljessé.

Menetrend


Március 7., csütörtök
9:00 PEAC-Kosárlabda Akadémia – Széchenyi KA
11:00 Csata DSE – Kecskeméti KC
13:00 DVTK Akadémia – BEAC Újbuda KA
15:00 Vasas Akadémia – KSC Szekszárd
16:45 Ünnepélyes megnyitó
17:30 PEAC-Kosárlabda Akadémia – Kecskeméti KC
19:30 Széchenyi KA – Csata DSE

Március 8., péntek

9:00 KSC Szekszárd – DVTK Akadémia
11:00 Vasas Akadémia – BEAC Újbuda KA
13:00 Kecskeméti KC – Széchenyi KA
15:00 Csata DSE – PEAC-Kosárlabda Akadémia
17:00 BEAC Újbuda KA – KSC Szekszárd
19:00 DVTK Akadémia – Vasas Akadémia

Március 9., szombat
10:00 „B” III. helyezett – „A” IV. helyezett [E]
12:00 „A” III. helyezett – „B” IV. helyezett [F]
14:00 „B” I. helyezett – „A” II. helyezett [G]
16:00 „A” I. helyezett – „B” II. helyezett [H]

Március 10., vasárnap
9:00 „E” vesztes – „F” vesztes [7. helyért]
11:00 „E” gyõztes – „F” gyõztes [5. helyért]
13:00 „G” vesztes – „H” vesztes [3. helyért]
15:00 „G” gyõztes – „H” gyõztes [1. helyért]

Hirdetés