Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik a Sopron és a ZTE elõdöntõje:

:

Hirdetés

A DVTK – Gyõr párharc szerdai rajtja után csütörtökön a másik ágon, tehát a Sopron Basket és a ZTE NKK között is megkezdõdik az egyik fél második sikeréig tartó elõdöntõ párharc.

A Sopron Basket a hétvégi Euroliga Final4 után fut neki az elõdöntõnek. Egy évvel ezelõtt a Final4-t már a bajnoki döntõ rajtja követte, de ugyanúgy csütörtökön kellett pályára lépni. Akkor nagyon jól sikerült regenerálódnia Roberto Iniguez együttesének és 10 pontos gyõzelmet aratott Szekszárdon. Ezúttal annyiban más a versenyhelyzet, hogy most utaznia nem kell a Sopronnak. A párharc esetében soproni oldalról nagy kérdés, hogy a sérültek, Fegyverneky Zsófia és Amanda Zahui milyen állapotban vannak. A csapatkapitány az EL-bronzmeccsen a második negyedtõl nem lépett pályára, míg a svéd center bokasérülést szenvedett. Igaz, ezt követõen tudta folytatni a találkozót. Természetesen ugyanilyen nagy kérdés, hogy mentálisan mennyire tudott feltöltõdni az elmúlt napokban a bajnoki címvédõ. Egy ilyen hétvége ugyanis rendkívül felfokozott idegi terhelés, rengeteg külsõ hatással, érzelemmel, amit mindenkinek rendeznie kell magában.

Ha szigorúan a statisztikát, a játékoskereteket nézzük, akkor játsszon bármilyen felállásban, óriási favorit a Sopron. A két csapat október 17-én és március 30-án találkozott. Az októberi zalaegerszegi összecsapást 95-72-re nyerte a Sopron, míg a márciusi alapszakasz-záró találkozót a Novomatic Arénában 81-54-re húzták be a hazaiak. Mindkét meccsben közös, hogy az elsõ félidõ még szorosan alakult. Zalaegerszegen a 26-6-os harmadik negyed, Sopronban a 23-5-ös negyedik hozta el a végeredményben megjelenõ nagy differenciát. A ZTE számára ezúttal (is) egyértelmû cél lehet, hogy minél tovább tudja kitolni a szoros periódust, amikor még látótávolságban követi riválisát.

A ZTE összességében jó elõjelekkel fordulhat az elõdöntõre. A PEAC ellen remek formát mutatott Gáspár Dávid együttese. Mindkét meccsen 77 pontig jutott, magabiztosan nyerte a lepattanócsatát. Az elsõ meccsen a palánkok alatt a Horti, Parker, Ndiba trió remekelt 46 pontot elérve. A másodikon a rutinos görög klasszis Maltsi hozott 22, illetve Sigi Koziar 17 pontot. Ez egy nagy fegyvere az idei ZTE-nek, hogy több posztról több opciója mutatkozik támadásban. Szerkezetben is nagyobb mozgásteret jelent számára. A ZTE negyeddöntõje április 7-én vasárnap lezárult, így a sérülteknek is volt idejük gyógyulni. Összességében tehát a március végén látott összecsapáshoz hasonló – sokáig szoros – képet vetít elõre ezen elõdöntõ párharc nyitánya.

Hirdetés