Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik a Szekszárd EK-rájátszás párharca:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától megkezdõdik az Atomerõmû KSC Szekszárd és a Sleza Wroclaw Európa Kupa rájátszás párharca. A kuparendszerû csata alkalmával az elsõ mérkõzést a magyar csapat otthonában rendezik.

A Sleza Wroclaw együttesérõl korábban már közöltünk portrét, melyben jórészt a lengyel csapat általános bemutatására helyeztük a hangsúlyt. A párharc kezdetéhez érkezve azonban inkább eredményességi szempontból érdemes figyelni a Szekszárdra látogató riválist.

A lengyelek veretlenül zárták a csoportkört, így az EK-alapszakasz végén az összesített tabellán az 5. helyet szerezték meg. Ennek megfelelõen kiemeltként a rájátszás elsõ körében nem kellett pályára lépniük. Mivel Lengyelországban az utolsó bajnoki fordulót december 17-én rendezték, így több, mint két hete nem volt tétmeccsük. A KSC a Gyõr elleni párharcot december 20-án zárta, aminek köszönhetõen az év végén pár nappal tovább volt edzésben. Ennek ezen a szinten nagy jelentõsége nincs, de nyilvánvalóan nem könnyíti meg egyik oldalon sem a szakvezetõk életét, hogy a téli szünet után azonnal ilyen téttel bíró meccset kell vívni. Ráadásul a légiósok visszatérését sem könnyû összehangolni, ami megnehezíti a felkészülést.

Az elmúlt évadban bajnokságot nyerõ együttesük teljesen kicserélõdött a lengyeleknek. Nyolc helyen változott a keretük, de csapatépítésben hasonló elveket követtek idén is. A szakmai stábjuk egy alacsonyabb szerkezetû keretet állított össze. Elsõsorban hatékony csapatjáték és szervezett védekezés jellemzi õket. Sok tekintetben hasonló erényeket csillogtatnak, mint a Szekszárd. A szerzett pontok terén a lengyelek 74.2-t, míg a szekszárdiak 73.9-et átlagolnak. A lepattanókban a wroclaw-i együttes 37.3-at szerez meccsenként, a mieink 36.1-et. A Wroclaw adta el az Európa Kupa mezõnyében a legkevesebb labdát, a hat meccsükön átlagban mindössze 9-et. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a hatodik legtöbb szerzett labdájuk nekik van, akkor szépen kirajzolódik az eredményességük kulcsa.

Csapatként igazán kiemelkedõ a rivális. Nyolc játékosuk is legalább 14 perc felett átlagol a sorozatban. Ha egyéni teljesítményeket szemlézzük, akkor Sharnee Zoll-Norman és Kourtney Treffers játékát érdemes figyelni. Az amerikai irányító és a 3-as, 4-es poszton bevethetõ holland játékos is 13.8 pontos átlaggal rendelkezik. Zoll az elmúlt évadban a lengyel alapszakasz és döntõ MVP-je is volt. Kuparendszerû párharcról van szó, mely során a különbség is számít. A lengyelek hiába veretlenek a sorozatban. Nem jellemezték õket nagy különbségû sikerek, a hatból öt meccsüket 11 ponttal vagy annál kisebb különbséggel nyerték. A Szekszárdot a nemzetközi porondon (is) kiemelkedõ felkészültség és nagy szív jellemezte. Bár olyan rivális érkezik, melyet hat nemzet játékosai alkotnak és nyolc légióst vonultat fel, de nem reménytelen ellenük a helyzet.

Hirdetés