Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik az Európa Kupa rájátszása:

:

Hirdetés

Nem kell sokat várni az új esztendõ elején és beindul a nagyüzem nõi kosárlabdában. Csütörtökön rajtol az Európa Kupa 2018/2019-es kiírásának rájátszása.

Abba a szakaszába érkezik az Európa Kupa, amikor már széles közönség számára is jól követhetõ kuparendszerû párharcokra kerül sor. Korábban a magyar érdekeltségû összecsapásokat felvezettük. Mint ismert, mindkét állva maradt magyar klubcsapat kiemelt és így majd január végén a második fordulóban lép elõször pályára.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd ellenfele a (11.) Artego Bydgoszcz – (22.) Basketball Nymburk csata továbbjutója lesz. Az Aluinvent DVTK alakulatára pedig a (9.) Galatasaray – (24.) Lointek Gernika Bizkaia párharc gyõztese vár. Az elsõ fordulóban emellett Krivacevic Tijanának szurkolhatunk, aki a Botas csapatával az MBA Moszkva ellen lép pályára.

Nézzük röviden a többi párharcot, hiszen a címvédõ Galatasaray-on túl is láthatunk az elsõ fordulóban olyan együtteseket, akik sokáig menetelhetnek. Rögtön ilyen az idei évre jelentõsen megerõsített Lyon. Olyan klasszisokkal, mint Alysha Clark, Clarissa Dos Santos, Michelle Plouffe, Julie Allemand vagy éppen a francia válogatottjaik, a Szpartak Moszkva fiataljai ellen esélyesek.

Külön pikánsnak ígérkezik az Ormanspor – Besiktas csata. A két gárda december 30-án egylabdás bajnoki rangadót vívott. Minõségi légiósokkal megerõsített keretekkel dolgoznak, megjósolhatatlan a továbbjutó kiléte. Amelyik gárda viszont továbblép, könnyen lehet, hogy még tavasszal is versenyben lesz.

Láthatunk olyan csapatokat ebben a körben, amelyek a szezon elõtt nagyobb célokat fogalmaztak meg, mint amit eddig elértek. A Reyer Venezia az olasz bajnokságban mutatott formája és a keret erõssége alapján idén is eljuthatna az elõdöntõig, az EK-ban azonban hullámzóak voltak. Minden jel arra utal, hogy az erõforrásaikat elsõsorban egy hazai trófea megszerzésére fordítják. Amennyiben nem koncentrálnak maximálisan, a Celine Dumerc vezette Basket Landes kihasználhatja ezt a lehetõséget.

Érdekes lesz figyelni az Enisey Krasznojarszkot, akiknél a csoportkör legjobb egyéni teljesítményét nyújtó játékosa, Stephanie Mavunga folytathatja remeklését. Az MBK Ruzomberok ellen az orosz gárda favorit, de nagy kérdés, hogy a folytatásban minõségi társak nélkül meddig viheti õket az Indiana Fever klasszisa.

A végére maradt két brutálisan hullámzó alakulat csatája, az Energa Torun és a Nantes Reze is botladozott õsszel hazája bajnokságában és az Európa Kupában. A Torun több magyar kötõdéssel dolgozik, hiszen Stefan Svitek vezetõedzõ mellett Nirra Fields és Sanja Mandic is hosszabb idõt töltött hazánkban. A Nantes gárdáját pedig a DVTK alapcsoportjában láthattuk õsszel. Érdekes lesz figyelni mire juthatnak egymás ellen.

A párosítások

(9.) Galatasaray – (24.) Lointek Gernika Bizkaia
(10.) Energa Torun – (23.) Nantes Reze
(11.) Artego Bydgoszcz – (22.) Basketball Nymburk
(12.) Lyon ASVEL Feminin – (21.) Szpartak Moszkva Vidnoje
(13.) WBC Enisey Krasznojarszk – (20.) MBK Ruzomberok
(14.) Botas Spor – (19.) MBA Moszkva
(15.) Orman Genclik – (18.) Besiktas JK
(16.) Reyer Venezia – (17.) Basket Landes

A menetrend

1. mérkõzések

Január 3., csütörtök
14:00 MBA Moszkva – Botas Spor
16:00 Sparta&k M.R. Vidnoje – Lyon ASVEL Féminin
17:00 MBK Ruzomberok – WBC Enisey Krasznojarszk
17:00 Besiktas JK – Orman Genclik
19:00 Basketball Nymburk – Artego Bydgoszcz
19:30 Nantes Reze – Energa Torun
20:00 Lointek Gernika Bizkaia – Galatasaray
20:00 Basket Landes – Reyer Venezia

2. mérkõzések

Január 9., szerda
19:30 Reyer Venezia – Basket Landes

Január 10., csütörtök
13:10 WBC Enisey Krasznojarszk – MBK Ruzomberok
14:00 Orman Genclik – Besiktas JK
17:00 Botas Spor – MBA Moszkva
17:30 Galatasaray – Lointek Gernika Bizkaia
18:00 Artego Bydgoszcz – Basketball Nymburk
20:00 Lyon ASVEL Féminin – Sparta&k M.R. Vidnoje
20:30 Energa Torun -Nantes Reze

Hirdetés