Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik az U14-es Slovenia Ball torna a magyar válogatottal:

:

Hirdetés

Az U14-es korcsoport számára kontinenstornát nem rendeznek, de a FIBA és a Szlovén Kosárlabda Szövetség (KZS) együttmûködésének eredményeként immár 14. alkalommal kerül sor a Slovenia Ball tornára. A rangos eseményen a korosztály meghatározó európai válogatottjai vesznek részt.

A torna helyszíne idén is Slovenj Gradec lesz, ahol augusztus 16. és 19. között a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A leány mezõnyt tíz nemzeti csapat alkotja, melyeket a szervezõk két csoportba osztottak be. A magyar együttes a „B” jelû ötösbe került, ahol sorrendben Bulgária, Ukrajna, Olaszország és Szerbia lesznek a riválisok. Az A-csoportot pedig a házigazda és egyben címvédõ Szlovénia, Horvátország, Izrael, Macedónia és Lettország alkotja. Mint ismeretes tavaly válogatottunk ezüstérmet szerzett.

A magyar válogatott csütörtökön 14 óra 30 perctõl Bulgária ellen mutatkozik be. A torna nehézsége, hogy a csoportkörben egy nap két mérkõzést játszanak a résztvevõk. Csütörtökön este 20 óra 15 perctõl ismét pályára lépnek a lányok. Ekkor Ukrajna lesz az ellenfél. Pénteken délután 14 óra 30 perctõl Olaszországgal találkozunk, majd 20 óra 15 perctõl Szerbia érkezik riválisként. A csoportkört követõen a hétvégén keresztbe játszanak a csapatok. Az ötösök elsõ két helyezettjei vívják az elõdöntõket.

A magyar válogatott utazó keretét Farkas Szonja (Csata DSE), Ferenczi Kata (Széchenyi Kosárlabda Akadémia), Gelei Karola (Csata DSE), Gyöngyösi Janka (Soproni Darazsak Akadémia), Holcz Rebeka (KSC Szekszárd), Kropp Paula (Kosárlabda Akadémia Pécs), Lackó Sára (Kosárlabda Akadémia Pécs), Milkovics Réka (Széchenyi Kosárlabda Akadémia), Nagy Réka (Zsíros Akadémia Kõbánya), Pfeiffer Virág (Soproni Darazsak Akadémia), Szamosi Viktória (Kosárlabda Akadémia Pécs) és Szkladán Zsuzsanna (PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia) alkotja. Az edzõi stáb tagjai Czirják Szilvia, Antolovics Adél és Bíró Gergely.

Az U14-es Slovenia Ball eredményei, statisztikái ITT követhetõek

Hirdetés