Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik Kínában a 3×3-as Egyetemi Világliga:

:

Hirdetés

A 2018-as esztendõ utolsó rangos nemzetközi 3×3-as tornájához érkezünk. Csütörtökön kezdõdik a kínai Hsziamenben (Xiamen) a 3×3-as Egyetemi Világliga. Idén is a TF gárdájának szurkolhatunk a nõi mezõnyben.

A TF együttese a nyári egyetemi bajnoki címével, illetve az Európai Egyetemi Játékokon mutatott teljesítményével kvalifikálta magát a Világligára. A csapat a jól ismert Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban lép pályára az eseményen. Ebben a felállásban a magyar lányok egy évvel ezelõtt ugyanitt Kínában a negyedik helyet szerezték meg. Nyáron pedig Coimbrában az európai egyetemi multisport seregszemle 3×3-as tornáján az elõkelõ 5. pozícióban zártak.

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Az 3×3-as Egyetemi Világligán a korábban megismert lebonyolítás szerint zajlanak a küzdelmek. A 16 résztvevõ gárdát négy darab négyes csoportba osztották be a szervezõk. A TF a „B” jelû négyesbe került egy kínai, új-zélandi és szenegáli rivális mellé.

A FIBA tornákhoz képest az egyetemi eseményeken annyi az eltérés a lebonyolítást tekintve, hogy mind a 16 gárda az egyenes kieséses szakaszban folytatja. Ettõl függetlenül nem tét nélküli a csoportkör, hiszen az itteni sorrend alapján alakul a keresztjáték. A magasabb rangsorsolás könnyebb ellenfelet biztosíthat. A TF négyese a C-csoporttal fut párhuzamosan. A nyolcaddöntõben így holland, szenegáli, tajvani vagy ausztrál rivális érkezhet.

Idén is, mint minden évben, nagyon nehéz meghatározni az erõviszonyokat. Tavaly a tajvani Chinese Culture University együttese hódította el a trófeát. Õk idén is ott vannak a mezõnyben, melyben ezúttal is a kínai gárdák dominálnak. A házigazda nemzet négy alakulatot delegál.

A TFSE programját a napokban véglegesítették a szervezõk. A tervek szerint a mieink csütörtökön magyar idõ szerint reggel 7 óra 20 perctõl az új-zélandi Lincoln University ellen kezdenek. Pénteken jön a másik két csoportmeccs. Elõbb hajnali 4 óra 20 perctõl a kínai Tsinghua Egyetem, majd 10 órától a szenegáli ISEG lesz a rivális.

A tervezett idõbeosztás szerint a nyolcaddöntõkre november 17-én, szombaton kerül sor. Az innen továbbjutó nyolc csapat pedig a záró napon, november 18-án lép pályára a torna végjátéka alkalmával.

A torna mezõnye:

Hirdetés