Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdik Sopronban az U16-os Bajnokok Tornája:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdetét veszi Sopronban az U16-os Bajnokok Tornája. Immár hetedik alkalommal rendezi meg a Soproni Darazsak Akadémia a korosztály európai bajnokcsapatainak rangos versengését. A mezõnyben ezúttal is két magyar együttesnek szurkolhatunk.

Az elmúlt években megszokott lebonyolítás jellemzi a tornát. A nyolc résztvevõ gárdát két négyes csoportba osztották be. Az elsõ három napon kerül sor a csoportmeccsekre, míg a vasárnapi szünnapot követõen jövõ héten hétfõn és kedden jön a keresztjáték. A csoportmeccseknek a Novomatic Arénában az Akadémiai Oktatóközpont ad otthont, míg a torna végjátékát már a Nagyteremben rendezik. A lebonyolítás elõnye az idei évben is az, amely egyébként ebben a korosztályban európai szinten nem általános, hogy a csapatoknak egy napon csak egy mérkõzést kell játszani. Sikerült megteremteni ezúttal is a feltételeit annak, hogy még egy szünnap is beleférjen a programba. Ez kínál lehetõséget a regenerálódásra és így a szakvezetõknek is sokkal reálisabb visszajelzést ad az esemény.

A csoportok beosztása:
A-csoport: Soproni Darazsak Akadémia, BBC Osnabrück (GER), Basket Costa (ITA), BS Riga (LAT).
B-csoport: Csata DSE, WBC Tresnjevka 2009-Zagreb (CRO), ZKK Cinkarna Celje (SLO), Sparta&k Moscow Region-Vidnoje (RUS).

A tornára az érdeklõdés töretlen, idén is lesz egy debütáló nemzet. Ezúttal a kilátogató szurkolók a német bajnokot is láthatják. Azok számára, akik az utánpótlás terén kevésbé mozognak otthonosan, el kell mondani, hogy elsõsorban a mezõny erõssége miatt vált meghatározó elemévé ez a torna a korosztály kontinentális versenyrendszerének. Még a legnagyobb nemzetekre is jellemzõ, hogy ebben a korosztályban a hazai küzdelmeket egy vagy két mûhely domináns csapata uralja. Ennek megfelelõen az õszi idõszakban kevés a legjobbaknak az igazán éles meccs. Itt viszont hasonló képességû riválisokkal mérhetik össze az erejüket a feltörekvõ fiatalok. A Bajnokok Tornájának rangját az is mutatja, hogy az utolsó két napra bejelentkezett a FIBA részérõl a nõi kosárlabda nemzetközileg elismert szakírója, Paul Nilsen.

A címvédõ a Csata DSE, akik egy évvel ezelõtt egy rendkívül színvonalas fináléban a spanyol bajnok Snatt’s Femeni Sant Adriát múlták felül. A fõvárosi gárda idén is esélyesként várja a tornát. A csoportkörben a Zágráb, a Celje és a Szpartak Moszkva lesz az ellenfelük. Az oroszokról érdemes elmondani, hogy a felnõtt csapatuk anyagilag ugyan már nem tudja a lépést tartani a három Euroliga gárdával, viszont utánpótlás terén az akadémiájuk meghatározó a hazájában. A házigazda Soproni Darazsak Akadémia növendékeinek óriási lehetõség minden évben, hogy a kontinens legjobbjai ellen mutathatják meg magukat. A csoportkörben ezúttal a német Osnabrück, illetve az olasz Basket Costa és a Riga lesznek a hazaiak riválisai.

A torna programja

November 8., csütörtök – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont
11:30 ZKK Cinkarna Celje – Sparta&k Moscow Region-Vidnoje
13:30 Basket Costa – BS Riga
15:30 Csata DSE – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb
17:30 Soproni Darazsak Akadémia – BBC Osnabrück

November 9., péntek – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont
10:00 Sparta&k Moscow Region-Vidnoje – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb
12:00 BBC Osnabrück – BS Riga
14:00 ZKK Cinkarna Celje – Csata DSE
16:00 Basket Costa – Soproni Darazsak Akadémia

November 10, szombat – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont
12:00 WBC Tresnjevka 2009-Zagreb – ZKK Cinkarna Celje
14:00 Basket Costa – BBC Osnabrück
16:00 Csata DSE – BBC Osnabrück
18:00 Soproni Darazsak Akadémia – BS Riga

November 12., hétfõ – Novomatic Aréna, Nagyterem

5-8. helyért
10:00 A3 – B4
12:00 A4 – B3
Elõdöntõk
14:00 A1 – B2
16:00 A2 – B1

November 13., kedd – Novomatic Aréna, Nagyterem
10.00 7. helyért
12.00 5. helyért
14.00 3. helyért
16.00 Döntõ
17.45 Záróünnepség

További információ: https://www.sopronidarazsak.com/programok/u16-girls-champions-cup/vii-u16-girls-champions-cup/

Hirdetés