Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kezdõdnek a spanyol negyeddöntõk:

:

Hirdetés

Spanyolországban csütörtökön megkezdõdnek a bajnoki negyeddöntõ párharcok, melyek az egyik fél második gyõzelméig tartanak. Az alapszakasz elsõ két helyezettje a Salamanca és a Girona kiemelt, így már elõdöntõsként ellenfélre vár.

A címvédõ Salamanca ágán a negyedik helyezett UNI Ferrol és az ötödik Gernika Bizkai szerepel. A két csapat az alapszakaszban óriási csatákat vívott. Õsszel, az akkor még Európa Kupában is vitézkedõ Gernika Bizkai hazai pályán 89-82-re múlta felül riválisát. Februárban pedig hosszabbítás döntött az UNI Ferrol javára. Mindkét csapatra igaz, hogy ponterõs amerikai légiósok dominálnak támadásban.

Az UNI Ferrol esetében egy kiegyensúlyozottabb hazai mag is a szakmai stáb rendelkezésére áll. Nem véletlenül zártak 19 gyõzelemmel és mindössze 7 vereséggel negyedikként. A Gernika Bizkai játékában nagyobb volt a hullámzás idén. A téli válogatott szünet után 5 vereség és 3 gyõzelem a mérlegük. Ennek köszönhetõen csúsztak vissza az ötödik pozícióba. Összességében a mélyebb és jobb szerkezetû kerettel dolgozó UNI Ferrol esélyesebbnek tûnik.

A Girona ágán a Mann Filter Zaragoza és az IDK Gipuzkoa mérkõzik. Erre a párosításra is igaz, hogy az alapszakaszban nem alakult ki nagy különbség. Az egymás elleni mérleg 1-1, mindkét gárda a másik otthonában tudott nyerni 5-5 ponttal. A Zaragoza kiváló formát mutat, a spanyol középmezõny legstabilabb tagja idén. A 2018-as naptári esztendõben mindössze két vereségük van. A Salamancától és a Gironától kaptak ki. Mindenki mást viszont le tudtak gyõzni Paola Ferrari, Shacobia Barbee és Tamara Abelde hármasának a vezetésével.

A IDK Gipuzkoa Iva Brkic miatt nálunk is többszer szerepelt a címlapon. A san sebastian-i együttes nagyot küzdött, hogy itt legyen a rájátszásban. A válogatott szünet után komoly hullámvölgybe kerültek, rövid idõn belül öt mecset is elveszítettek. Ettõl függetlenül minõségi és rutinos keretük van. Brkic mellett Lyndra Weaver, Ellen Nystrom vagy éppen Jillian Alleyne nevét kell kiemelni. Nagy csatára kényszeríthetik a Zaragozát.

Hirdetés