Hirdetés
Archivum

Csütörtökön kialakulhat a bajnoki döntõ párosítása Spanyolországban:

:

Hirdetés

Csütörtökön este rendezik Spanyolországban az elõdöntõk második meccseit. A címvédõ Salamanca és a Girona is 2-0-val lezárhatja a párharcot.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com


Az elõdöntõk elsõ felvonásán Spanyolországban könnyedén érvényesítették fölényüket a magasabban rangsorolt alakulatok.
A Salamanca 80-57-re verte a Valenciát, míg a Girona 69-48-ra a Cadi La Seu-t. A két élcsapat fölénye megkérdõjelezhetetlen és mivel egy nagyon hosszú szezon végéhez érkezünk, nem véletlen, hogy mindkét gárda azt kommunikálja: nem szabad elnyújtani a párharcot, már csütörtökön le kell zárni az elõdöntõt.

A Salamanca játékosai, akik között Cyesha Goree szereplését megkülönböztetett figyelemmel követhetjük, az elsõ meccs után másfél nap pihenõt kaptak. Kedden délután álltak munkába és szerdán útra is keltek Valenciába. Nagy várakozás elõzi meg Valenciában az összecsapást, hiszen a Ros Casares megszûnése óta elõször játszanak elõdöntõt a város nõi kosarasai. Elõvételben is szépen fogynak a jegyek, a Fonteta Arénában közel telt házat várnak a szervezõk. Joggal remélheti a közönség biztatását a Valencia, de az elsõ meccs nem sok jót ígér számukra. Igaz, a feljutás utáni elsõ évben egy elõdöntõ így is álomszerû.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Az elsõ találkozón a Salamanca a harmadik negyedben hagyta állva riválisát. Amikor igazán jól pörög csapatuk, akkor nagyon magas szintet tudnak hozni. Elég annyit mondani, hogy a duplákat 54%-kal, a triplákat, melybõl nyolcat jegyeztek, 47%-kal dobták. Emellett volt 15 gólpasszuk és ki tudták használni mély keretüket. Mindenki lehetõséget kapott, 22 és 9 perc között osztotta el a játékidõt a szakmai stábjuk. Nagy erõsége a csapatuknak, hogy bõven tudnak válogatni a klasszis játékosok között. Meccseken belül komoly szerkezetváltozást is eszközölhetnek szükség esetén, ami szintén lépéselõny.

A Girona még magabiztosabban verte a Cadi La Seu-t. Õk is azokra az erényekre építettek, mint a Salamanca. Mivel a spanyol üldözõbolynak messze nincs olyan bõ rotációra lehetõsége, mint a két kirakatcsapatnak, így gyakorlatilag ezt kihasználva, be tudják darálni riválisukat. A Girona számára nagy fegyver a szervezett kemény védekezése, melybõl jönnek a szerzett labdáik és gyors támadásokat tudnak vezetni. Mozgékony magas játékosaik és a veterán hazai kettõsük a külsõ sorban (Laia Palau, Nuria Martinez), remek vázat biztosít számukra.

Ágrajz

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés