Hirdetés
Archivum

Csütörtökön megismerhetjük Universiade csoportellenfeleinket:

:

Hirdetés

A héten zajlik Nápolyban a 2019-es Universiade elõkészületeinek fontos állomásaként a nemzeti csapatvezetõk találkozója. Ennek záró eseménye lesz csütörtökön a csapatsportágak csoportjainak sorsolása.

Fotó: universiade2019napoli.it

Fotó: universiade2019napoli.it

Minden nagy multisport esemény, így természetesen az Universiade elõtt is megtartják a nemzeti küldöttségek kijelölt csapatvezetõi számára a szervezõi eligazítást. Ilyenkor ismerkedhetnek meg a résztvevõk a szállásokkal, bemutatja a házigazda a versenyhelyszíneneket és természetesen az infrastruktúrával, az utazással, a transzferekkel kapcsolatban teljes felvilágosítást adnak. Erre azért van szükség, hogy megfelelõen tervezhetõ legyen a felkészülés, illítve a helyszíni tartózkodás menetrendje.

Az Universiade kapcsán ezen találkozó része a csapatsportágak csoportjainak sorsolása. Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk a nõi kosárlabda tornán 2019-ben is szurkolhatunk a magyar csapatnak. A mieink mellett a 16 együttest felvonultató mezõnyben a címvédõ Ausztrália, Argentína, Kanada, Kína, Csehország, Finnország, Japán, Mexikó, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Tajvan, Ukrajna és az Egyesült Államok kapott helyett.

Az Universiade esetében minden sportág minden szakágának sorsolásakor a házigazda nemzet, jelen esetben Olaszország, egy-egy ismert képviselõje mûködik közre. A nõi kosárlabda torna csoportjait idén Mabel Bocchi sorsolja majd. Az immár 66. életévében járó klasszis a 70-es évek meghatározó olasz játékosa volt. A Geas csapatával nyolc bajnoki címet nyert és 113 válogatottsággal, illetve egy Eb-bronzéremmel vonult vissza.

Hirdetés