Hirdetés
Európa

Csütörtökön megismerjük a Szekszárd Európa Kupa ellenfele:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa rájátszás első fordulójában kiemelt az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután a teljes mezőny tekintetében a csoportkörben a hetedik legjobbnak bizonyult a győzelem/vereség mutató és a gólarány alapján. Csütörtökön eldől, hogy a második fordulóban a Lointek Gernika vagy a Tsmoki Minszk lesz a szekszárdiak ellenfele.

A kuparendszerű oda-visszavágós párharc első felvonása alkalmával a Lointek Gernika 57-52-es győzelmet aratott a Tsmoki-Minszk otthonában. A december 18-án rendezett első kör egyik legkiélezettebb találkozóját láthattuk. A harmadik negyed közepén volt egy nagy futása a Gernikának, de 10 pontnál jobban nem tudtak elszakadni és a fehéroroszok megfelezték a hátrányukat.

A Gernikát nem kell bemutatni. Figyelhetjük őket a spanyol élvonalban, ahol 11/4-es mutatóval negyedikek. A Valenciával nagy versenyfutásban vannak a Girona, Salamanca kettős mögötti harmadik helyért. Legutóbb azzal kerültek a címlapokra, hogy a Bilbao Arénában vendégeskedve 5560 néző követte a Mann Filter elleni meccsüket. Minszkben Margaret Roundtree nélkül is behúzták a sikert. Olyan további klasszisokkal, mint Julie Wojta, Gaby Ocete, Blake Dietrick, Nikolina Milic, Belen Arrojo vagy éppen Nogaye Lo, ez egy nagyon komoly keret az EK-szintjén. Komolyan is veszik a sorozatot, a csütörtöki visszavágót az elnökük a klub történetének legfontosabb meccseként jellemezte.

A Minszknek sokkal kevesebb az opciója, a fehérorosz válogatott Viktoryia Hasper és a WNBA kapuján kopogtató egykori Duke-nevelés Oderah Chidom személyében két minőségi húzóemberüktől extra kell. Rachel Theirot a harmadik meghatározó. A Nebraska egykori hallgatója szintén ponterős játékra képes, de ezen trió mellé senki nem nő fel. Nagy mentés volt, hogy visszahozták 10 pontos hátrányból az első meccset és a 12 szerzett labda a védekezésüket dicséri. A minőség azonban a Gernika mellett szól, így bravúr kellene a minszki továbbjutáshoz.

A rájátszás második körének hivatalos játéknapjai január 23. és 29 lesznek. A Szekszárd majd a második mérkőzést rendezi hazai pályán.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd – Jantner Zsolt

Hirdetés