Hirdetés
Archivum

Csütörtökön megkezdõdik a pécsi párharc a 7. helyért:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától megkezdõdik az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc a 7. helyért. A PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 méri össze az erejét.

A 7. helyért rendezett meccseket az egyik legnehezebb felvezetni minden évben. Az idei kerülõ csapatok a hosszú szezon végén két elveszített rájátszás párharcon vannak túl. Ezek után nem egyszerû egy harmadik, utolsó párharcra még rendezni a sorokat és felpörögni. Itt már hatványozottan igaz, hogy a pillanatnyi forma, a valamivel nagyobb motivációs bázis a meghatározó. Az utóbbi éveket tekintve keménységben, küzdésben talán éppen a tavalyi ZTE-Vasas ütközet bizonyult a legértékelhetõbb mérkõzés-sorozatnak a 7. helyért. Ha ezt meg tudná ismételni a két pécsi együttes, akkor a kilátogató közönség nem járna rosszul.

Nézzük a két csapat útját az idei szezonban. Az alapszakaszt tekintve mindkét gárda 8 gyõzelemmel és 12 vereséggel zárt. A PEAC a 7., míg a PINKK a 8. helyet szerezte meg a tabellán. A negyeddöntõben a PEAC a Sopron Basket, a PINKK pedig az Atomerõmû KSC Szekszárd együttesével szemben maradt alul 2-0-val. Mindkét eredmány papírformának számított. Az 5-8. helyért kiírt csatározások során a PEAC a Cegléd ellen veszített 2-0-ra, a PINKK pedig a DVTK-val szemben hasonló arányban. A szezon menetét, a statisztikákat nézve nem meglepetés, hogy a 7. helyért ezen két alakulat mérkõzik. Egy-egy fellángolást leszámítva az elsõ hat csapathoz képest a PEAC és a PINKK is hullámzóbb formát mutatott. Ráadásul mindkét együttes veszített meccset alsóházi riválissal szemben, így magasabb pozícióban gondolkozni nem lehetett.

Mozgalmas napokon vannak túl a felek. A PEAC-nál pénteken lemondott posztjáról Gabriel Carrasco vezetõedzõ. Döntését a klubvezetés elfogadta, helyét Éles Péter vette át. A spanyol szakember nem tudta megismételni Pécsett azt a bravúrt, amit utolsó állomáshelyén Huelvában. Ott a spanyol viszonyokhoz képest szerényebb keretû csapatból a maximumot (vagy talán annál is többet) kihozva bajnoki bronzérmet és kupát nyert. A PINKK-nél pedig gazdasági okok miatt szombaton nem szerepeltek a légiósok a DVTK elleni párharc nyitányán. Kedden ugyan ott voltak a pályán, de innen már Laczka Miklós együttese nem tudta felvenni a versenyt riválisával.

A két csapat az egymás elleni eredményeket tekintve 1-1-re áll. Õsszel Kozármislenyben a PINKK 77-72-es gyõzelmet aratott, januárban a PEAC 81-62-re múlta felül riválisát. A PEAC-nál elsõsorban az lehet a kérdés, hogy sikerül-e megvalósítani az edzõváltásról kiadott közleményben megfogalmazott a célt. Nevezetesen „néhány dolgot megváltoztatva új impulzusokat” adni az utolsó meccsekre a keretnek. A PINKK-nél pedig elsõsorban az lehet a feladat, hogy egy ilyen hektikus hét után fejben valamennyire rendezni a sorokat.

Hirdetés