Hirdetés
Nagyvilág

Csütörtökön sorsolják a világbajnokság csoportjait:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bejelentette, hogy március 3-án magyar idő szerint 9 órától kerül sor Sydneyben a 2022-es női kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolására.

Február elején rendezték a selejtezőket, melyen eldőlt, hogy szeptember 22. és október 1. között Sydneyben az alábbi 12 válogatott küzdhet meg a trófeáért: Ausztrália (házigazda), USA (olimpiai bajnok, címvédő), Belgium, Bosznia-Hercegovina, Dél-Korea, Franciaország, Japán, Kanada, Kína, Nigéria, Oroszország és Szerbia.

Ahogy arról beszámoltunk, az ukrajnai háború kirobbantását követően Oroszországot kizárta a FIBA a hivatalos eseményeiről. A sorsoláson “TBD”, tehát “később kerül meghatározásra” jelöléssel szerepel Oroszország helye.

A 12 csapatot két hatos csoportba sorsolják. A torna lebonyolítása értelmében a hatosok első négy helyezettje jut a legjobb nyolc, ahol keresztbe játszanak az együttesek az elődöntőbe kerülésért.

A sorsolás, melynek díszvendége a 264-szeres válogatott klasszis Michele Timms lesz, élőben a torna hivatalos honlapján IDE KATTINTVA követhető.

A sorsolási kalapok

Hirdetés