Hirdetés
Európa

Csütörtökön Szlovákia – Hollandia mérkőzést rendeznek csoportunkban:

:

Hirdetés

Csütörtökön Eb-selejtezős csoportunkban Amszterdamban Szlovákia – Hollandia mérkőzésre kerül sor. Nagyon értékes információkat adhat a találkozó a mieink szombati fellépése előtt, de az esélyeket nehéz meghatározni.

Tavaly mindkét csapattal mérkőzött a magyar válogatott. Az amszterdami vereség után Szlovákiát remek játékkal múlták felül a mieink. Ehhez a FIBA-ablakhoz úgy érkeztünk, ha Hollandia mindkét mérkőzését megnyeri, akkor biztosítja helyét a jövő évi kontinenstornán. Igyekeztek minden feltételt megteremteni, hogy legyen esélyük elérni ezt a két sikert. Buborék házigazdái és így hazai pályán bizonyíthatnak, ami óriási esély számukra. Holland szemszögből teljesen érthető, hogy egy nagyon sikeres utánpótlás program után (2015-ben és 2018-ban is bronzérmet szereztek az U20-as Eb-n), igyekeznek felvinni a legmagasabb felnőtt szintre is ezt a generációjukat.

Az előzetes kerethez képest két hiányzójuk lesz a hollandoknak Loyce Bettonvil és Noor Driessen személyében. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki nincs ott a riválisoknál, miután ez egész Európában egy ilyen speciális helyzet a világjárvány miatt. Minden szakmai stáb ahhoz próbál alkalmazkodni, amilyen keretet össze tud rakni. Olvasva a helyi beharangozókat, a hollandok úgy vannak vele, amíg a külföldön légióskodó profijaik – köztük a spanyol különítmény Emese Hof, Laura Cornelius és Natalie van den Adel, illetve a Németországban remeklő Laura Westerik – bevethetőek, addig van esély.

Szlovákia függetlensége óta először nem versenyeztet klubcsapatot FIBA sorozatban. Az egyébként is komoly gazdasági kihívásokkal küzdő klubokat a járvány még nehezebb helyzetbe hozta. Ettől függetlenül a csapatuk egy korrekten összerakott, jó szerkezetű gárda, mely harcos, fizikális kosárlabdájával egy meccsen bárkit bármikor legyőzhet. A Gdyniával Euroligázó Barbora Balintova és Angelika Slamova, illetve a visszatérő Anna Jurcekova és az Olaszországban szereplő játékosaik (Sabina Oroszova, Ivana Jakubcova) adnak minőséget.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ:

Hirdetés