Hirdetés
Európa

Csütörtökön visszanézhetjük a 2015-ös Euroliga döntőt:

:

Hirdetés

A versenyrendszerek leállása közben a FIBA Facebook-on levetít néhány klasszikus mérkőzést az archívumából. Csütörtökön 17 órától az Euroliga oldalán az USK Praha és az UMMC Jekatyerinburg 2015-ös döntőjét nézhetjük meg.

Ha nem is legjobb vagy a leglátványosabb finálé volt a 2015-ös a női kosárlabda Euroligában, de egy rendkívül érdekes meccset követhettünk. A prágai Final Four annyiban különleges, hogy több év után ekkor tért vissza a FIBA a jól bevált négyes döntős formátumhoz a túl nagy falatnak bizonyuló “Final Eight” kísérletek után. A Jekatyerinburg favoritiként utazott (volna) a cseh fővárosba, de az utolsó edzések egyikén Diana Taurasi csuklótörést szenvedett és a kiválása új helyzetet eredményezett.

Az elődöntőben a Jekatyerinburg 81-70-re verte a Kurszkot. A másik ágon az USK Praha 62-49-re a Fenerbahce-t múlta felül. A döntőben 6-4-nél vezettek utoljára az oroszok. Onnantól végig a prágaiak jártak előrébb. Az előnyük a 8-10 pontot is elérte, de rendre felzárkózott a 27 pontos Candice Parker és a 19 egységig jutó Sandrine Gruda vezetésével az orosz sztárcsapat. Döntő pillanatokban azonban az extázisban játszó USK nem hibázott és 72-68-as sikert aratott. Danielle Robinson 24, Kia Vaughn 18 és Sonja Petrovic 13 pontot jegyzett.

Natalia Hejkova edzőként ötödik Euroliga sikerét ünnepelhette. Az azóta a Hírességek Csarnokába is beválasztott szlovák edzőnő korábban kétszer a Rózsaheggyel, kétszer a Szpartak Moszkvával nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Döntőt szakvezetőként nem veszített. A 2015-ös Euroliga finálé legértékesebb játékosa (MVP) pedig Kia Vaughn lett.

Hirdetés