Hirdetés
Archivum

Csütörtökrõl péntekre virradóra három meccs jön a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra három mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Minden párosításban találni érdekességet.

Lapunkban a Phoenix Mercury és a Minensota Lynx összecsapása kapott kiemelt figyelmet Yvonne Turner és Briann January miatt. A Mercury hatnapos, hárommeccses idegenbeli túrát kezd ezzel az összecsapással. Ezen az úton azonban már bõvülnek rutinos játékosokat tekintve a rotációs lehetõségeik, hiszen visszatért Leilani Mitchell. Yvonne Turner pedig még végig rendelkezésre fog állni, hiszen a tervek szerint majd a június 14-re kiírt Los Angeles Sparks elleni összecsapás után kel útra válogatottunkhoz. A Mercury nagy gyõzelmet aratott a hétvégén, de ahogy több összeállításban rávilágítottunk, rengeteg kérdõjelet hozott a Las Vegas Aces elleni siker. A sztárok szinte csere nagyon kitettek magukért. Amíg nincs Diana Taurasi, a rotáción változtatni kell, mert hosszú távon ezt nem lehet bírni. Az más kérdés, ha a Mercury legjobbjai azokat a számokat hozzák, mint péntekrõl szombatra virradóra, akkor a mezõny egyik, ha nem a legjobb csapata. A Minnesota Lynx három gyõzelemmel kezdte az évet, de kedden a Seattle Storm otthonában begyûjtötték elsõ vereségüket. A védekezés lazult fel valamennyire. Közel 60%-al dobott a Storm. Nem tudták lassítani a meccset és mivel 28-17-re elveszítették a lepattanócsatát, ezt a kettõt már nem bírták el. Hiába Napheesa Collier 17 és Sylvia Fowles 16 pontja. Összességében Lynx így sem lehet csalódott. Nagyon sokat jelent, hogy az új érkezõik összességében nagyon jól illeszkednek a rendszerükbe. Komoly potenciál van bennük. Óriási kérdés, hogy a csapatok melyik arcukat mutatják.

Szintén nagy csatát ígér, amikor a Connecticut Sun fogadja a Los Angeles Sparks gárdáját. A két gárda pénteken Los Angelesben remek meccset vívott, ahol a Sparks az Ogwumike-testvérpár vezetésével 77-70-as sikert aratott. Chiney 20 pontot szórt egykori csapatának és azért is pikáns lesz a csütörtöki rangadó, mert elõször lép pályára ellenfélként a Sun otthonában. A pénteki derbi óta mindkét alakulat idegenbeli sikert jegyzett. A Sparks Chelsea Gray vezetésével matiné meccset nyert a New York Liberty otthonában. Változott ráadásul a Sparks összeállítása. Mint arról írtunk már, Candace Parker, Alana Beard és Maria Vadeeva hiányában 10 bevethetõ játékos alá esett a versenyzõ keretük összeállítása, így a WNBA szabályai értelmében “injury hardship exception” keretében még egy játékost szerzõdtethettek. Végül Ashley Walker-re esett a választásuk. A Sun a Las Vegas Aces otthonában aratott fontos diadalt. Náluk a védekezést kell méltatni. Több elemezés kiemelte, hogy erre a szezonra ebben kell elõlépniük és ez sikerült is nekik. A második negyedben 14 eladott labdába hajszolták bele riválisukat. Minden kezdõjátékosuk neve mellé legalább két szerzett labda került. Összességében az Aces eladott labdái után 32 pontot értek el. Ez mind azt mutatja, hogy valóban ebben sokat fejlõdtek. Chiney Ogwumike távozásával valamit változtatni is kellett, hiszen komoly pontmennyiség esett ki. A péntekihez hasonló magas hõfokú derbire számítunk.

A Las Vegas Aces és az Atlanta Dream csatája mindkét csapat számára rendkívül fontos lesz. Legutóbbi két-két találkozóját ugyanis mindkét gárda elveszítette. A szezon elején egy hárommeccses vereség-sorozat finoman szólva sem jönne jól egyik klubnak sem. Az Aces-t nagy felhajtás övezte Liz Cambage érkezése óta. Eddig az ausztrál center két meccsen játszott, még közel sem 100%-os az állapota és mind a két összecsapást el is bukták vele. Látszik, hogy bõven épülõben vannak. Összesen 16 eladott labdát átlagolnak eddig, ami nagyon magas. Cambage és A’ja Wilson játékának összehangolása mellett még Kelsey Plum és Jackie Young helye sincs meg teljesen. Az Atlanta Dream tavaly a liga legjobban védekezõ csapata volt. Most ez nagyon nincs így. Meccsenként átlagban eddig 72.3 pontot dobtak, miközben 83.3 pontot kaptak. Amikor a hétvégén kikaptak Washingtonban, a Mystics 56.7%-al dobott ellenük. Még kicsit sem tudták lassítani õket. Támadásban pedig döcög a szekér, a 32.9%-os mezõnymutató a Storm ellen, mindent elmond. Lélektanilag egy fontos derbi jön, hiszen a sikerélmény mindkét szakvezetõ munkáját nagyban segítené.

Hirdetés