Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl 3×3-as Egyetemi Európa-bajnokság Portóban:

:

Hirdetés

Két magyar csapat, a TF és a Széchenyi Egyetem részvétel rajtol július 31-én Portóban a 3×3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság. Szerdán este még csak a megnyitót rendezik és csütörtöktõl kezdõdnek a mérkõzések.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

Egyetemi bajnokként vesz részt a tornán a TF csapata. A keretet Karlócai Julianna, Miháczi Diána, Révész Sára és Varga Barbara alkotja. A 5-5 elleni kosárlabda poznani Európa-bajnoksága után pár nappal tehát ismét pályára lépnek a lányok.

Boros Zoltán vezetõedzõt kérdeztük az elutazás elõtt, akihez szintén az erõnléttel kapcsolatos felvetéssel fordultunk. „Nem lesz könnyû, tényleg nagy terhelést kaptak a lányok Poznanban az 5-5 elleni Európa-bajnokságon. Reméljük, sikerül regenerálódni.” – mondta a csapat vezetõedzõje. A TF tavaly 5. helyen zárt Coimbrában az Európai Egyetemi Európai Játékokon. Három fõvel is nagyot küzdve eredményesen helyt állt a csapat Kínában a Világligán. Idén pedig magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet. Ilyen eredménysor után adódott kérdés, hogy ez a portói kontinenstornára vetítve mit jelenthet.

„Hogy nemzetközi szinten hova tudjuk elhelyezni magunkat? Ez jó kérdés. Tavaly az Európai Egyetemi Játékokon az 5. helyen végeztünk. Ezeken az egyetemi Európa-bajnokságokon teljesen fekete lyuk minden, hogy melyik egyetem nevez, kik jönnek, milyen játékosokat hoznak. Valójában az, hogy ki az esélyes ezeken a rendezvényeken, mindig az elsõ játéknapon a csoportmeccsek során kristályosodik ki. Ilyen szempontból nehéz felkészülni az ellenfelekbõl. Utolsó információim szerint 18 csapatos lesz a nõi mezõny és én az elsõ nyolc közé várnám a csapatot. Remélem, hogy sikerül olyan fizikai állapotba kerülni, hogy ezt sikerül is megvalósítani.”- mondta Boros Zoltán, akivel legutóbb novemberben a kínai szereplés után készítettünk interjút lapunkban. Akkor a TF vezetõedzõje a csapategységet emelte ki.

„Erre mindenképpen lehet most is építeni, illetve arra a 3-4 éves tapasztalatra, amit ilyen világversenyeken gyûjtöttünk. Korábban voltunk Egyetemi Világbajnokságon, Egyetemi Világligán háromszor szerepeltünk Kínában és pályára léphettünk az Egyetemi Európai Játékokon is. Elég nagy a rutin ebben a játékban. Mindképpen erre alapozunk és ezért is gondolom, hogy a nyolc közé jutás egy reális elvárás lehet.” – zárta beszélgetésünket a szakvezetõ.

A hazai egyetemi bajnokság ezüstérmese a Széchenyi Egyetem gárdája is részvételi jogot nyert a kontinenstornára. Barthalos István együttese Horváth Dóra, Nagy Rebeka, Perl Zsófia és Török Barbara összeállításban.

„Az elmúlt évben az európai egyetemi játékokon a tapasztalatszerzés volt a cél. 11. helyen végeztünk egy bombaerõs mezõnyben. Az Európa-bajnokságon a legjobb nõi csapatok vesznek részt. Az eredményt nagymértékben befolyásolja a csoportok sorsolása. Kiemelés nincs, így bárkivel összekerülhetünk. Ennek függvényében a célunk, hogy a tavalyi eredményünket megjavítsuk.” – nyilatkozta a lapunknak várakozásairól Barthalos István vezetõedzõ.

A nõi tornát Portóban 18 csapattal rendezik. A csoportok sorsolát szerdán tartják a helyszínen.

Hirdetés