Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl a serdülõké a fõszerep:

:

Hirdetés

Csütörtökön rajtol a Nemzeti Leány Serdülõ Bajnokság gyõri rendezésû „A” döntõje. Rövid beharangozó.

A serdülõ nyolcas döntõt az utánpótlás-bajnokságok jól ismert lebonyolítása szerint rendezik az idei évben is. Négy nap alatt öt mérkõzést játszanak a csapatok. A csütörtök és a péntek a csoportmeccsekrõl szól. Csütörtökön a „B”, míg pénteken az A-csoport duplázik. Szombaton jön a keresztjáték, melyet vasárnap a helyosztók követnek. A csoportok beosztása az alábbiak szerint alakul:

A-csoport: Csata DSE, KSC Szekszárd, DVTK Akadémia/A, Széchenyi KA
B csoport: Kosárlabda Akadémia Pécs/A, Vasas Akadémia, Soproni Darazsak Akadémia/A, Zsíros Akadémia Kõbánya

Fiatal korosztályokban nagyon nehéz az esélyekrõl röviden írni, hiszen a teljes mezõnynek nagy kihívás egy ilyen hosszú hétvége. Minden évben kiemeljük a felvezetés során: a legfontosabb, hogy sportszerû, sérülésektõl mentes és jó iramú, magas színvonalú mérkõzéseket vívjanak a csapatok. Ez viszi elõrébb a sportágat.

Az évad eddigi eredményei alapján a Csata DSE kiemelkedni látszik a mezõnybõl. Idén még nem veszített mérkõzést a címvédõ, a Fõtábla minden fordulóját három gyõzelemmel zárta. A Csata DSE a döntõben az A-csoportba nyert besorolást, ahol az ellenfelei a házigazda gyõri Széchenyi KA, a KSC Szekszárd és a DVTK Akadémia lesznek. A gyõriek a fõtáblán két fordulót is veretlenül nyertek. Miskolcon viszont a mostani csoport-riválisával, a DVTK-val szemben például elveszített egy mérkõzést a Széchenyi KA.

A DVTK-nak az elsõ két forduló a Fõtáblán kiválóan sikerült, így végül a harmadik kör kisebb megingása is belefért. A Szekszárd pedig fordított utat járt be, hiszen a Fõtáblán az elsõ forduló vereségei után javuló formával vívta ki a döntõs szereplés jogát. Összességében tehát ebben a négyesben elmondható, hogy a Csata DSE mögött kiegyenlített a mezõny. Óriási küzdelem várható a helyezésekért.

A B-csoportban szerepel a Zsíros Akadémia, mely a Fõtáblán egyedül a Csata DSE-tõl kapott ki. A másik nyolc mérkõzését megnyerte, így önbizalommal telve várhatja a nyolcas döntõt. Itt láthatjuk a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémiát. A Fõtábla második fordulójában hazai pályán akadt egy hullámvölgye a Vasasnak, de az utolsó kört veretlenül nyerve kivívta a döntõs szereplés jogát.

Ebben a négyesben szerepel a Soproni Darazsak Akadémia, akik a két eddigi legstabilabb gárdától a Csata DSE-tõl és a Zsíros Akadémiától szenvedtek vereséget az elõcsatározások során. A többi riválisukat viszont legyõzték, ami szintén jól mutatja, hogy az üldözõboly rendkívül kiegyenlített. Ezt a Kosárlabda Akadémia Pécs is megtapasztalhatta a Fõtábla küzdelmei alkalmával, ahonnan óriási csatában, egy hármas körbeverésbõl vívta ki a döntõs szereplés jogát.

A torna mûsora:

Május 10., csütörtök – Helyszín: Olimpiai Sportpark
9:00 Soproni Darazsak Akadémia “A” – Vasas Akadémia “A”
11:00 Zsíros Akadémia Kõbánya – Kosárlabda Akadémia Pécs “A”
13:00 Csata DSE – KSC Szekszárd
15:00 DVTK Akadémia “A” – Széchenyi KA
16:45 Ünnepélyes megnyitó
17:30 Soproni Darazsak Akadémia “A” – Kosárlabda Akadémia Pécs “A”
19:30 Vasas Akadémia “A” – Zsíros Akadémia Kõbánya

Május 11., péntek – Helyszín: Olimpiai Sportpark
9:00 Széchenyi KA – Csata DSE
11:00 DVTK Akadémia “A” – KSC Szekszárd
13:00 Kosárlabda Akadémia Pécs “A” – Vasas Akadémia “A”
15:00 Zsíros Akadémia Kõbánya – Soproni Darazsak Akadémia “A”
17:00 KSC Szekszárd – Széchenyi KA
19:00 Csata DSE – DVTK Akadémia “A”

Május 12., szombat – Helyszín: Egyetemi Csarnok
10:00 „B” III. helyezett – „A” IV. helyezett [E]
12:00 „A” III. helyezett – „B” IV. helyezett [F]
14:00 „B” I. helyezett – „A” II. helyezett [G]
16:00 „A” I. helyezett – „B” II. helyezett [H]

Május 13., vasárnap – Helyszín: Egyetemi Csarnok
9:00 „E” vesztes – „F” vesztes [7. helyért]
11:00 „E” gyõztes – „F” gyõztes [5. helyért]
13:00 „G” vesztes – „H” vesztes [3. helyért]
15:00 „G” gyõztes – „H” gyõztes [1. helyért]

Hirdetés