Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl junior döntõ Miskolcon:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl vasárnapig a rendezik Miskolcon a Generali Arénában a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „A” döntõjét. Rövid beharangozó.

A csoportok beosztása:
A-csoport: Csata DSE, DVTK Akadémia, Kecskeméti KC, Széchenyi KA.
B-csoport: Vasas Akadémia, PEAC – KA Pécs, BEAC Újbuda KA, Soproni Darazsak Akadémia.

Egy eseménydús évad érkezik a végjátékához a legidõsebb utánpótlás korosztály számára. Az országos döntõ esélyeit minden évben nehéz felmérni, hiszen az elõcsatározások alkalmával akár sérülések, akár egyéb kötelezettségek okán nem mindig abban a felállásban játszottak a csapatok, ahogy azt a következõ napokban láthatjuk majd.

Az idõbeosztását tekintve a nyolcas döntõ minden esztendõben egy speciális versenyhelyzet, ahol négy nap alatt öt mérkõzést vívnak a résztvevõ gárdák. Az egyénenként változó versenyzõi adottságoktól is függ, hogy ki mennyire tudja kezelni ezt a terhelést.

Az elõcsatározások alkalmával a Vasas Akadémia és a Csata DSE érte el a legjobb mutatót. Ezen két gárda némileg kiemelkedik a mezõnybõl. A legnagyobb esélyesnek számítanak a csoportjaik megnyerésére és ezzel együtt a döntõre is.

Az A-csoportban a Vasas mellett találjuk a házigazda DVTK Akadémia csapatát. Amióta Miskolcon és környékén újraszervezték az utánpótlást, négy országos döntõt rendezett a klub. Eddig az éremszerzés nem sikerült, de évrõl évre érezhetõ az elõrelépés és most meglehet az áttörés. Ebben a négyesben szerepel még a Kecskemét és a Gyõr csapata. Mindkét együttest sok sérülés hátráltatta, ettõl függetlenül versenyképes teljesítményeket láthattunk és mindkét csapattól ugyanez várható a nyolcas döntõben is.

A B-csoportban a Csata DSE mellett még inkább megjósolhatatlanok az erõviszonyok. Könnyen lehet, hogy a négy közé kerülés szempontjából már a torna elsõ meccsét követõen okosabbak leszünk, amikor a BEAC és a PEAC csatázik. A két együttes három hete hosszabbításos meccset vívott a rájátszás Piros csoportjában. Aki csütörtök reggel nyerni tud, komoly lépéselõnybe kerül. A négyes negyedik tagja a Soproni Darazsak Akadémia. Alacsonyabb szerkezetû csapattal versenyzett idén a Sopron, de így is ki tudta vívni az országos döntõben való szereplés jogát.

A program

Március 8., csütörtök
9:00 PEAC – KA Pécs – BEAC Újbuda KA “A”
11:00 Vasas Akadémia “A” – Soproni Darazsak Akadémia
13:00 Csata DSE – Széchenyi KA
15:00 DVTK Akadémia – Kecskeméti KC
16:45 Ünnepélyes megnyitó
17:30 PEAC – KA Pécs – Soproni Darazsak Akadémia
19:30 BEAC Újbuda KA “A” – Vasas Akadémia “A”

Március 9., péntek
9:00 Kecskeméti KC – Csata DSE
11:00 DVTK Akadémia – Széchenyi KA
13:00 Soproni Darazsak Akadémia – BEAC Újbuda KA “A”
15:00 Vasas Akadémia “A” – PEAC – KA Pécs
17:00 Széchenyi KA – Kecskeméti KC
19:00 Csata DSE – DVTK Akadémia

Március 10., szombat

5-8. helyért
10:00 „B” III. helyezett – „A” IV. helyezett [E]
12:00 „A” III. helyezett – „B” IV. helyezett [F]

Elõdöntõk
14:00 „B” I. helyezett – „A” II. helyezett [G]
16:00 „A” I. helyezett – „B” II. helyezett [H]

Március 11., vasárnap
9:00 „E” vesztes – „F” vesztes [7. helyért]
11:00 „E” gyõztes – „F” gyõztes [5. helyért]
13:00 „G” vesztes – „H” vesztes [3. helyért]
15:00 „G” gyõztes – „H” gyõztes [1. helyért]
16:45 Ünnepélyes eredményhirdetés

Hirdetés