Hirdetés
Utánpótlás

Csütörtöktől junior döntőn szerepel a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Kecskeméten a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „A” döntőjét. A nyolc csapatot felvonultató tornán a Soproni Darazsak Sportakadémia együttesét is követhetjük.

A résztvevő gárdákat két négyes csoportba osztották. A soproniak a Vasas Akadémia, az NKA Pécs és a házigazda Kecskeméti KC mellé kerültek.

„Nem rakunk a lányokra eredménykényszert. Egységes csapatként szeretnénk jó mérkőzéseket játszani egy nehéz szezon végén. Sérülések és a Covid miatt teljes kerettel nem tudtunk kiállni az alapszakaszban és a rájátszás Piros-csoportjában sem. Örülünk annak, hogy ennek ellenére első körben sikerült kvalifikálni a nyolcas döntőre. Sokat dolgoztunk a lányokkal, tisztességesen felkészültünk. Csütörtöktől majd eldől, hogy ez a felkészülésünk hogyan sikerült.” – mondta lapunknak Hollós Dániel vezetőedző.

„A keret 80%-a az ANB Piros csoportban is szerepel, lesz három fiatal játékosunk a pécsi kadett döntőről, amit én is megtekintettem a helyszínen. Négy-öt napja tudunk együtt készülni a teljes kerettel és finomítani a dolgokat a szakmai stábbal. Előtte viszont voltak olyan B-csoportos mérkőzések, amiket már felkészülésként használtunk. Összességében így a csapat nagy részével már három hete a döntőre koncentrálunk és azon dolgozunk, hogy megfelelő állapotban érkezzünk Kecskemétre. A csoportellenfeleinkkel nem tudunk teljes felállásban megmérkőzni év közben, most viszont így leszünk és kíváncsian várjuk, hogy ebből mi fog kisülni. Nagyon előre nem szeretnék tekinteni, jelenleg az első mérkőzésre, a Vasasra koncentrálunk, de természetesen minden találkozón úgy lépünk pályára, hogy győzni szeretnénk és kihozni magunkból a legjobbat.” – összegzett Hollós Dániel.

A Soproni Darazsak Sportakadémia junior csapatának kerete az országos döntőn:
Ács Luca
Bognár Dóra
Egresits Réka
Gombkötő Lili
Janzsó Alíz
Kókai Patrícia
Molnár Laura
Németh Boglárka
Pfeiffer Virág
Szomszéd Csenge
Török Kata
Vasi Hanna

Menetrend – csoportmérkőzések

Május 19., csütörtök
9:00 Vasas Akadémia/A – Darazsak Sportakadémia/A
19:30 Darazsak Sportakadémia/A – NKA Pécs/A

Május 20., péntek
13:00 Kecskeméti KC/A – Darazsak Sportakadémia/A

A csoportok első két helyezettje szombaton az elődöntőben folytatja, a harmadik és negyedik pozícióban záró gárdák az 5-8. helyért játszhatnak a hétvégén.

 

Hirdetés