Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl Orosz Kupa négyes döntõ Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken rendezik Jekatyerinburgban az Orosz Kupa négyes döntõjét, melyre mind a három orosz EuroLigás csapat kvalifikálta magát. Az elõdöntõben a házigazdák a Novoszibirszkkel találkoznak, míg az Orenburg a Szpartak Moszkvával csap össze.

A kupadöntõ nagy favoritja a Jekatyerinburg, de nem szabad leírni a Szpartak Moszkvát és az Orenburgot sem. Mindegyik nagy klub szezonját a megszerzett trófeák száma határozza meg és ahhoz, hogy a két együttes közül valamelyik nyerjen idén valamit, a kupa tûnik a leginkább elérhetõnek. Azt azonban, hogy a döntõben ki játszhat feltehetõen a Jekatyerinburggal, szinte lehetetlen megállapítani.

A Szpartak Moszkva és az Orenburg az idei évadban már kétszer találkozott és mind a két alkalommal az idegenben játszó csapat diadalmaskodott. Orenburg a vidnojei csarnokban úgy nyert, hogy már egy negyed után 10-26-ra vezettek és bár Pokey Chatman együttese mindent megpróbált, fel is zárkóztak, de fordítaniuk nem sikerült. A két hölgykoszorú másik összecsapása már közelebbi emlék, hiszen vasárnap került rá sor. Ekkor nem kis szerencsével hosszabbítás után diadalmaskodott a Szpartak Moszkva. A ráadásban kétszer is támadt a gyõzelemért az Orenburg, de mindkét lehetõségüknél eladták a labdát.
 

Megjósolni tehát lehetetlen az elõdöntõ végkimenetelét. Ha a kereteket nézzük, Pokey Chatman-nek több variációs lehetõsége van, mint a rivális szakmai stábnak és mivel vasárnap után már csütörtökön játszik újra a két csapat, ez mindenképpen az EuroLiga négyszeres címvédõjének kedvez. A mérkõzés fõszereplõi azok lehetnek, akik már vasárnap is villogtak. A Szpartaknál Epiphany Prince, Sue Bird és Jelena Milovanovics, de nem szabad megfeledkezni a két orosz klasszis Korstin és Osipova játékáról sem. A másik oldalon pedig Tina Charles és Becky Hammon mellett az egyre jobb formát mutató Olga Ovcharenko szólhat bele döntõen a találkozó végkimenetelébe.

A hazaiaknak, akik várhatóan könnyedén átlépnek a Novoszibirszken, mindkét rivális ellen pozitív a mérlege idén, így látszólag nem kell aggódniuk. A Jekatyerinburg azonban úgy verte az Orenburgot 10 ponttal, hogy Tina Charles nem lépett pályára. A Szpartak Moszkva ellen pedig úgy diadalmaskodtak Gundars Vetráék, hogy Sue Bird még nem érkezett meg a gárdához, igaz ott volt Lauren Jackson és Anette Jekabsone. A Moszkvánál azóta még egy változás történt, Taj McWilliams csatlakozott a kerethez a sérüléssel bajlódó ausztrál sztárcenter helyett.

Az elmúlt két évben a Jekatyerinburg nyerte az Orosz Kupát. 2009 márciusában szintén Jekatyerinburgban máig emlékezetes csatában 70-64-re verték a Rátgéber László irányította és Diana Taurasival felálló Szpartak Moszkvát. Tavaly Orenburg adott otthont a kupadöntõnek. Ekkor is egy felejthetetlen csatát vívott a két alakulat. Itt hamar elhúzott a Jekatyerinburg, de Bird és Taurasi vezetésével Pokey Chatman együttes ledolgozta nagy hátrányát. A végjátékot azonban az uráliak bírták jobban.

Az Orosz Kupa négyes döntõjének minden mérkõzésérõl beszámolunk itt a wbasket.hu oldalon.

Hirdetés