Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl Prágában szerepel felkészülési tornán felnõtt válogatottunk:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl Prágában szerepel nemzetközi felkészülési tornán felnõtt válogatottunk. Székely Norbert szövetségi kapitányt kérdeztük az elmúlt napok munkájáról és a várakozásairól.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

sárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

A magyar válogatott június elsõ két napján Burgosban vett részt felkészülési tornán, majd a kalandos hazautat követõen egy kis pihenõt kaptak a játékosok. Pénteken folytatódott a munka az MKOSZ Edzõközpontjában. A csapat csütörtöktõl pedig már a cseh fõvárosban lép pályára. A burgosi tapasztalatokat is felhasználva dolgozik a stáb.

“Elsõsorban a védekezésre próbáltunk fókuszálni, mert az nem volt olyan magas szinten, ahogy a támadójáték sem volt tökéletes. Megpróbálunk egy kicsit komplexen gondolkozni, de a védekezés volt a középpontban.” – fogalmazott lapunknak Székely Norbert, aki beszélgetésünk során hangsúlyozta, hogy immár az ideális rotáció kialakítása is megkezdõdött. “Próbáljuk egy kicsit szûkebben elképzelni a rotációt és nagyobb teret adni azoknak a játékosoknak, akik sokat fognak játszani az Európa-bajnokságon.”

A keretet tekintve egy változás lett hivatalos a napokban. “Most történt meg egy szûkítés. Török Ágit már nem visszük magunkkal a csehországi tornára. A többi játékosnál még nem tudunk egyértelmû dolgot mondani, mert vannak sérüléseink. Például Kiss Virág és Studer Ágnes is sérült. Velük nem tudunk számolni. Próbálunk úgy széles alapokon maradni, hogy közben meg szûkíteni a rotációt és szélesíteni a taktikai repertoárt.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Beszélgetésünk során a taktikai repertoárt tekintve a magas posztokra kérdeztünk rá Székely Norbertnél. Szembetûnõ volt Burgosban, hogy mennyire aktívnak bizonyult ezen a területen válogatottunk. “Nagyon fontos, hogy egy csapat tudja a belsõ területein lévõ embereit használni. Nekünk megvannak erre az alkalmas játékosaink. A belsõ területet tehát mindenképpen fontosnak tartjuk. Úgy látszik, hogy ott rendben is vagyunk.” – mondta a kapitány, majd a további feladatokkal folytatta: “Rendbe kell tennünk a külsõ területeken lévõ támadásunkat és védekezésünket is. Nyilván ezzel párhuzamosan a centervédekezésünk is javításra szorul.”

Prágában három nap alatt három meccs szerepel a programban. Ez egy nagy terhelés, de jelen pillanatban még ebben a szakaszában jár a felkészülés. “A nagy terhelés nem csak erre a három mérkõzésre jellemzõ. Az egész hét edzésmunkája nagy terheléssel telt. A jövõ hét lesz az, amikor a munka terjedelmén fogunk egy kicsit könnyíteni. Az intenzitás az továbbra is magas lesz.” – fogalmazott Székely Norbert. A válogatottra csütörtökön Csehország, pénteken Bosznia-Hercegovina, szombaton Lettország vár.

“A várakozásaink, hogy próbáljunk meg egységesebb csapatjátékot mutatni, mint Burgosban. Elõre tudjunk lépni bizonyos játékelemekben, leginkább védekezésben. Például a labdás kettõ-kettõ védésében biztos.” – zárta beszélgetésünket a szövetségi kapitány.

Hirdetés