Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl Román Kupa nyolcas döntõ Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl vasárnapig rendezik Sepsiszentgyörgyön a Román Kupa négyes döntõjét. A nagy esélyes a házigazda sepsiszentgyörgyi csapat, de sûrû a mezõny és kis túlzással egy éremre bárki odaérhet.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

A sepsiszentgyörgyi ACS Sepsi SIC nem csak házigazdaként, de egyben a legnagyobb favoritként készül a Román Kupa nyolcas döntõre. Az Európa Kupa szereplése is jól sikerült a klubnak, a bajnokságban pedig egyértelmûen kiemelkedtek. Egészen az alapszakasz utolsó fordulójáig veretlenül meneteltek. Érdekesség, hogy ott attól a kolozsvári Universitatea Cluj-Napoca gárdájától szenvedtek vereséget, akikkel a csütörtöki negyeddöntõben találkoznak. Ennek a párharcnak a továbbjutója a CS SCM Timisoara – Olimpia CSU Brasov összecsapásának gyõztesével találkozik. Itt a brassóiak az esélyesek, akik az alapszakasz 3. helyén zártak és a CEWL-ben is megnyerték a csoportjukat.

A másik ágon szerepel Szatmárnémetibõl a CS Municipal Satu Mare, akik az alapszakaszban a Sepsiszentgyörgy mögött a második helyen zártak. Emellett pedig a CEWL-ben veretlenek. Kifejezetten jól kezdték a szezont, az elsõ hat bajnoki meccsüket megnyerték és decemberig veretlenek. Ekkor jött el a kisebb hullámvölgyük, amikor három hét alatt három vereséget szenvedtek el. Ennek ellenére ezen az ágon esélyesek a döntõbe kerülésre. A negyeddöntõben a CSU Alba Iulia alakulatával mérkõznek. A másik ágon az Arad és az Alexandria méri össze az erejét. Mindkét gárda 8/8-as mutatóval zárta az alapszakaszt. Megjósolhatatlan, hogy ki lép tovább az elõdöntõbe.

A Román Kupa nyolcas döntõjének programja

Február 22., csütörtök
CS SCM Timisoara – CSTBv Olimpia CSU Brasov (4. negyeddöntõ)
Universitatea Cluj-Napoca – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe (1. negyeddöntõ)

Február 23., péntek
FCC ICIM Arad – ACSBT Alexandria (2. negyeddöntõ)
CS Municipal Satu Mare – CS Universitatea Alba Iulia (3. negyeddöntõ)

Február 24., szombat – elõdöntõk
Az 1. negyeddöntõ gyõztese – 4. negyeddöntõ gyõztese
A 2. negyeddöntõ gyõztese – 3. negyeddöntõ gyõztese

Február 25., vasárnap
Döntõ

Hirdetés