Hirdetés
Utánpótlás

Csütörtöktől serdülő döntőn szerepel a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Sopronban a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” döntőjét. A nyolc csapatot felvonultató tornán a Soproni Darazsak Sportakadémia együttesét is követhetjük.

A hazai pályán szereplő soproni együttes az A-csoportba került a Csata DSE, az NKA Pécs/A és a Szegedi KE/A mellé. A „B” jelű négyesben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, a BEAC – Újbuda KA/A, a DVTK Akadémia/A és a Vasas Akadémia/A szerepel.

„Nagyon örülünk, hogy idén is bekerültünk az ország legjobb nyolc csapata közé. Kíváncsian várom, hogy a gyerekek mennyit fejlődtek egyénileg és csapatszinten is ebben az évben. Nekünk edzőknek mindig az ad iránymutatást, hogy ezt nyomon tudjuk követni és erre kiváló lehetőséget biztosít az országos döntő.” – mondta Stoics Veres Judit vezetőedző. „A tornától azt várom, hogy amit egész évben megbeszéltünk, gyakoroltunk azt lássam, hogy a lányok megtanulták és oda is tudják tenni a pályára. Ennek eredményeként pedig jó mérkőzéseket vívjunk minden csapattal.”

„Ha az ország legjobb nyolc együttesét nézem, akkor mi alacsony szerkezetűnek számítunk. Két magasabb emberünk van összesen, de ehhez a szerkezethez próbáltuk a taktikát kialakítani. Igyekeztünk megtanítani, hogy ebben a szerkezetben mi az, ami pluszt hozhat a játékba. Nincs meg az az előnyünk, mint egy magas szerkezetű csapatnak, hogy fej fölött lejátsszuk a meccseket. Nekünk sokkal agresszívebbnek kell lenni és többet kell futni.” – jellemezte csapatát Stoics Veres Judit vezetőedző.

A Soproni Darazsak Sportakadémia a házigazdája a nyolcas döntőnek, de ilyen fiatal versenyző korosztályban mindig összetettebb kérdés, hogy ez lélektanilag milyen hatást vált ki.

„Majd a torna után tudom megmondani, hogy előny volt vagy hátrány. Nem biztos, hogy előny, hiszen ennyi idősen nyomasztó is lehet, hogy minden szülő, hazai edző, egyesületből a társak látják őket. A lehető legjobbat akarja nyújtani ilyenkor egy játékos és ez akár a visszájára is elsülhet. Próbáltuk a lányokat felkészíteni ilyen szempontból is, hogy ezt levegyük róluk és ne teherként éljék meg.” – összegzett a soproniak vezetőedzője.

A Soproni Darazsak Sportakadémia serdülő csapatának kerete az országos döntőn:
Ábrahám Eszter
Csaplár-Nagy Lara
Horváth Hanna
Horváth Izabella
Kocsárdi Réka
Mészáros Nóra
Pongrácz Petra
Ritecz Klaudia
Sonkoly Fanni
Szabó Bianka
Szlávik Bianka
Szlávik Flóra
Varga Boglárka

Menetrend – csoportmérkőzések

Május 26., csütörtök
15:00 Csata DSE – Darazsak Sportakadémia

Május 27., péntek
9:00 Darazsak Sportakadémia – Szegedi KE/A
17:00 NKA Pécs/A – Darazsak Sportakadémia

A csoportok első két helyezettje szombaton az elődöntőben folytatja, a harmadik és negyedik pozícióban záró gárdák az 5-8. helyért játszhatnak a hétvégén.

Hirdetés