Hirdetés
Magyarország

Csütörtöktől Sió Kupa Szekszárdon:

:

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken rendezik az 50. Sió Kupát Szekszárdon. A hazai előszezon nagy hagyományú, immár fél évszázados múltra visszatekintő eseményén ezúttal a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd mellett az NKE-FCSM Csata, illetve az ELTE BEAC Újbuda és az ACS Sepsi vesz részt.

A kétnapos torna felvezető sajtótájékoztatójáról a klub közleménye alapján már beszámoltunk. Az első napon rendezik az elődöntőket. Csütörtökön 15 óra 30 perctől ACS Sepsi – ELTE BEAC Újbuda, majd utána 18 órától NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd párharcok lesznek. Pénteken 16 órától bonyolítják le a találkozót a 3. helyért és 18 óra 30 perctől a döntőt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legutóbb a Göcsej Kupán vett részt, ahol három szoros mérkőzést vívott Zeljko Djokic együttese. A kiélezett végjátékoknak különösen nagy értéke van a felkészülési időszakban, hiszen olyan tulajdonságokat mutathat meg, olyan visszajelzéseket adhat, amiket más körülmények között nem lehet felmérni. A hétvégén már megérkezett Erica McCall is a csapathoz. Eközben pedig a KSC védekezése, ami mindig a nagy erénye volt, már most is megmutatkozott. A Győrt, a ZTE-t és korábban a Krasznojarszkot is sikerült 65 pont alatt tartani. Az elődöntőben a szekszárdiak riválisa az NKE-FCSM Csata lesz. Tursics Krisztián együttese a Szatmárnémetit fogadta pénteken és szombaton. A két győzelem alkalmával ponterős játékkal szállt be Emma Cannon, de hasonlóan ki kell emelni Lelik Réka és Zele Friskovec eredményes teljesítményét. Már Megan Gustafson nélkül is komoly erőt mutatott támadásban a Csata. Kifejezetten érdekesnek ígérkezik tehát a csütörtöki elődöntő.

A másik ágon az ACS Sepsi és az ELTE BEAC Újbuda találkozik. A BEAC az elmúlt két hétvégén nemzetközi tornán járt Szlovéniában, illetve Szlovákiában. A pöstyéni tornán a csapat kanadai légiósa Abigail Fogg remekelt, aki 20 pont feletti dobóteljesítménnyel emelkedett ki a mezőnyből. A Diplomat Cup alkalmával az All-Star csapatba Laklóth Annát is beválasztották. A statisztikák alapján versenyképes gárda formálódik Balogh Judit keze alatt. Érdekes lesz figyelni immár hazai környezetben is a BEAC-ot. A Sepsiszentgyörgy az elmúlt hétvégén a PEAC-ot látta vendégül. A beszámolók két kifejezetten jó ritmusú meccsről adtak hírt. Azóta a Sepsi-SIC a DVTK EL-selejtezős riválisánál, a Reyer Veneziánál járt vendégségben. Jó légiósokkal megerősített Európa Kupa szereplésre készülő csapatot láthatunk.

Hirdetés